Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » З Нового року реєстрація мопедів в ДАІ стала обов'язковою!!!
 
5-01-2010, 13:27  Суспільство / Кримінал / Влада

З Нового року реєстрація мопедів в ДАІ стала обов'язковою!!!

 
З 1 січня 2010 року Кабмін ввів обов'язкову державну реєстрацію мопедів. Виключення зробили тільки для мопедів, придбаних до 1 січня. Про це стало відомо з постанови уряду № 1371 від 23 грудня 2009 року.

Постановою уряд затвердив порядок державної реєстрації, перереєстрації, зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.
'З

Згідно з постановою, до 1 липня 2010 року перша державна реєстрація мопедів, придбаних до набрання чинності цього порядку, може проводитися без надання документів, що підтверджують правомірність їх придбання.

Також уряд заборонив реєстрацію та перереєстрацію розукомплектованих транспортних засобів, крім випадків вибракування їх у цілому.

Розукомплектованими вважаються транспортні засоби, в яких відсутній одна або декілька складових частин, які мають ідентифікаційний номер (кузов, шасі, рама, двигун).
'З

Крім того, Кабмін визначив, що в безперервний стаж керування транспортним засобом включається як робота на ньому протягом останнього часу, так і керування власним транспортним засобом з максимально допустимою перервою не більше 1 місяця (зараз 3 місяці).

Нагадаємо, що в Україні посилилися вимоги до водіїв скутерів і мопедів. Вони повинні їздити в мотошоломах, а також - отримати права і зареєструвати свої ТЗ і проходити техогляд. Їздити на мопеді і скутері у віці до 16 років заборонено.

Відповідно до Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення регулювання відносин у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху», саме з 1 січня 2010 року запроваджується державна реєстрація мопедів, моторолерів та інших двоколісних транспортних засобів з двигуном об'ємом до 50 см куб. або з електродвигуном потужністю до 4 кВт.
'З

На мопеди та скутери видаватимуть номери і техпаспорт, і їм доведеться проходити техогляд 1 раз на 2 роки.

У той же час, начальник Департаменту ДАІ МВС України Сергій Коломієць 3 грудня заявив, що Державна автомобільна інспекція не має намір з 1 січня 2010 штрафувати водіїв, які не зареєстрували мопеди та скутери з об’ємом двигуна до 50 куб. см.

«З 1 січня ДАІ не штрафуватиме водіїв транспортних засобів об'ємом двигуна до 50 куб. см (мопеди та скутери) за відсутність посвідчення водія, талона технічного огляду та реєстрації транспортного засобу, оскільки дуже велика кількість таких транспортних засобів і не всі водії встигнуть їх зареєструвати», - сказав Коломієць. При цьому він зазначив, що зараз ДАІ розробляє нормативні документи для спрощення системи реєстрації транспортних засобів.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!