Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Порядок ведення Поземельної книги вступив в силу з початку 2011 року
 
4-01-2011, 22:50  Господарство

Порядок ведення Поземельної книги вступив в силу з початку 2011 року

 
З 1 січня 2011 року набула чинності постанова КМУ від 9 вересня 2009 року № 1021, якою затверджено Порядок ведення Поземельної книги та Порядок ведення Книги записів про державну реєстрацію державних актів на право власності на земельну ділянку та на право постійного користування земельною ділянкою, договорів оренди землі.

'Порядок



Порядок ведення Поземельної книги визначає процедуру ведення документа, що є складовою частиною державного реєстру земель, що містить відомості про земельну ділянку, обмеження на використання земельної ділянки, про суб'єктів права на земельну ділянку і правовстановлюючі документи, а також дані про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, її цільове призначення, склад земельних угідь.

Поземельна книга заводиться на кожну земельну ділянку, існує в єдиному екземплярі, є власністю держави. Її номер відповідає кадастровому номеру земельної ділянки - індивідуальному цифровому коду земельної ділянки, який не повторюється на всій території Україні. Кадастровий номер присвоюється при здійсненні державної реєстрації земельної ділянки і зберігається за ним протягом усього часу існування.

Поземельна книга вважається відкритою після вказівки кадастрового номера земельної ділянки і, власне, дата її відкриття є датою державної реєстрації земельної ділянки.

Ведеться книга в паперовому вигляді її територіальними органами Держкомзему, в електронному - операторами-структурними підрозділами державного підприємства "Центр державного земельного кадастру".

Відомості з Поземельної книги надаються територіальними органами Держкомзему за місцем розташування земельної ділянки. Витяг, право на яке мають власник, користувач, суб'єкти права сервітуту, емфітевзису і суперфіцію, їх спадкоємці, правонаступники, уповноважені ними особи та адвокати, надається за плату

Создайте свой бизнес в интернете, не дорогая оренда интернет магазина на нашем сайте. И Вы можете иметь доходы.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!