Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Хто ж отримав «садові ділянки» на скелі Чацького?
 
13-01-2010, 23:49  Суспільство / Політика / Влада / Випадки

Хто ж отримав «садові ділянки» на скелі Чацького?

 
На сесії Житомирської міської ради, яка відбулася 23 грудня, Житомир втратив більше 2 га землі біля скелі Чацького на користь «садівників».

Як виявилося, мистецтво садівництва стало цікаво багатьом житомирським чиновникам після того, як любителі флори зрозуміли, що на землях відведених «під садівництво» можна за законом побудувати «садовий будиночок». Та от на скільки поверхів – все залежить від того, наскільки у кого вистачить фантазії.

Питанням № 37 в порядку денному сесії був визначений список з 21 прізвища, які потрапили під дію програми, отримавши ділянки в Житомирі на скелі Чацького. За дивним збігом обставин, практично всіх з них можна розділити на дві категорії: оточення Віри Шелудченко і депутати від Партії регіонів.

Назвемо лише декілька з «зазначених» щасливчиків: Анатолій Мельник, Микола Туфанов, Володимир Бірюченко - всі депутати-регіонали, обрані житомирянами в міську раду. Далі - двоє родичів мера - Ірина Петрова та Віктор Любоха. А Олена Мендельсон – цивільна дружина заступника міського голови Ігоря Гундича. Віктор Любоха та Олена Мендельсон пов'язані між собою, оскільки обоє – є співзасновниками підприємства «Леверанс».

Наступними в списку – екс-довірена особа Віри Шелудченко на виборах міського голови 2006 року – Олексій Ясюнецький. Наразі він очолює юридичний департамент міської ради. Також Юрій Руденко – син головного архітектора міста.

До речі, за інформацією народного депутата від БЮТ Сергія Пашинського, на деяких з ділянок будівництво вже в самому розпалі.
'Хто

Нагадаємо, що за генеральним планом ця земля знаходиться в межах рекреаційної зони міста, деякі ділянки розташовані за 100-170 метрів від води. Це свідчить про те, що рішення не пройшло екологічної експертизи.


Інформація до роздумів та дії:

1) Рекреаційна зона - спеціально виділена генеральним планом і організована територія в місті і зеленій зоні, призначена для відпочинку населення.
2) Кілька пунктів з діючих державних будівельних норм (ДБН 360-92) "Планування і забудова міських і сільських поселень":

п. 10.4 Розміщення будівель, споруд і комунікацій не допускається:
б) на землях зелених зон міст, включаючи землі міських лісів, якщо проектовані об’єкти не призначені для відпочинку, спорту або обслуговування приміського лісового господарства.

п. 3.40* Будівництво нових дачних і садівничих поселень на територіях, де діють планувальні обмеження, встановлені чинним законодавством, санітарними нормами і правилами, а також на резервних позаміських територіях, які передбачені містобудівною планувальною документацією для подальшого розвитку міст і поселень, інженерної та транспортної інфраструктури, не допускається.

п. 3.41 Дачний будинок - це житловий будинок для використання протягом року з метою заміського відпочинку.
Садовий будинок - будівля для літнього (сезонного) використання, яка в питаннях нормування площі забудови, зовнішніх конструкцій та інженерного обладнання не відповідає нормативам, встановленим для житлових будинків.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!