Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вода в колодязях Житомира непридатна для пиття!!!
 
14-01-2010, 00:34  Суспільство / Наука / Медицина

Вода в колодязях Житомира непридатна для пиття!!!

 
Житомирські екологи провели в Житомирі перевірку колодязів, наповнених питною водою. Результат - вода в більшості колодязів непридатна для застосування.

Як повідомили в прес-службі Державної екологічної інспекції в Житомирській області, основна причина непридатності води - вміст у ній нітратів, які практично не виводяться за допомогою сучасних очисних установок.
'Вода

Понад 20% водопроводів в Житомирській області не відповідають санітарним нормам, а 502 кілометри водопровідних мереж перебувають в аварійному стані.

Більшість річок і водоймищ, які є основними джерелами питної води, замулені, маловодні, дрібні, сильно забруднені, особливо поруч з містом Житомиром, Бердичевом і Коростишевим.

Основними причинами забруднення водних об'єктів є скид недостатньо очищених стічних вод через системи каналізації, а також надходження у річки забруднюючих речовин із зливової каналізації.

Згідно з діючими стандартами, питна вода повинна бути безпечна в епідеміологічному, радіаційному відношенні, нешкідлива по хімічному складу і мати сприятливі органолептичні властивості.
'Вода

Неякісна вода є однією з причин того, що в останні роки спостерігається поширення таких захворювань, як виразкова хвороба шлунка, жовчнокам'яна хвороба, хвороби органів дихання, стенокардія, інфаркт міокарда, холецистит.

Тільки за останні 10 років зареєстровано численні випадки захворювань на холеру, черевний тиф, вірусний гепатит А, дизентерію, сальмонельоз, пов'язаних з водним фактором і, зокрема, з питною водою.

Але крім колодязів, наповнених нітратного водою, в Житомирській області існують і джерела з «живою» водою. За своїм складом вода в таких джерелах є цілющою для людей.
'Вода

Одне з таких джерел знаходиться в селі Левків Житомирського району, куди підлікуватися і попити водички з'їжджаються сотні людей. Село засноване ще в 1501 році.

Екологічної інспекцією проведено аналіз води цього джерела. Її фахівці стверджують, що у воді відсутній азот амонійний, нітрити і нітрати (найбільш характерний показник для звичайної питної води), середній рівень мінералізації, мала жорсткість. Тобто вода м'яка, що приносить користь організму.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!