Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » До житомирян не доходить майже 40% очищеної питної води?
 
16-10-2009, 16:02  Новости Житомира

До житомирян не доходить майже 40% очищеної питної води?

 
'До

В порівнянні з 2008 роком втрати при транспортуванні води комунальним підприємством «Жітомірводоканал» (м. Житомир) в першому півріччі 2009 років зросли з 35,4% до 38,9%.

Про це повідомили в прес-службі Державної екологічної інспекції в Житомирської області.

Перевіркою Держінспекції в Житомирської області встановлено, що на підприємстві «Жітомірводоканал» Житомирської міської поради з трьох водоводов, по яких вода транспортується від станції першого підйому до фільтрувальної станції в місті, два водопроводи знаходяться в аварійному стані.

На території міста є 786 водорозбірних колонок. Підприємством не здійснюється контроль над цільовим використанням води питної якості, а водорозбірні колонки використовуються приватними особами для миття автотранспорту.

У зв'язку з порушенням природоохоронного законодавства відносно неекономного використання водних ресурсів до адміністративної відповідальності притягнений заступник директора підприємства.

Підприємству надано розпорядження по усуненню виявлених порушень.

Река Тетерев є єдиним джерелом забезпечення житомирян питною водою, відзначають в екологічній інспекції.

В умовах дефіциту водних ресурсів в Житомирі дане питання вимагає більшої уваги і невідкладного рішення по економному і раціональному використанню питної води.

При такому господарюванні в перспективі приблизно через 10 років місто залишиться без регулярного забезпечення питною водою.

На адресу Житомирського мера направлений лист по вказаних питаннях для вживання відповідних заходів.

Як повідомляв , унаслідок недостатніх дощів рівень води у водосховищах Житомира «Дениши» і «Відсичне» з кожним днем знижується.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!