Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » АВТО-2010: ЗБЕРІГАННЯ АВТО та СТРАХУВАННЯ.
 
22-02-2010, 18:10  Суспільство / Влада / Господарство / Економіка

АВТО-2010: ЗБЕРІГАННЯ АВТО та СТРАХУВАННЯ.

 
ЗБЕРІГАННЯ АВТО

'АВТО-2010:

Паркування
Про дефіцит бюджету Києва зараз не говорить тільки ледачий. Цілком можливо, що можновладці вкотре вирішать покрити його в тому числі і за рахунок автомобілістів. Так, під приводом звільнення центральної частини міста від автомобілів збір за паркування в центрі можуть підняти з нинішніх 10 до 15-20 грн. за годину або вище (у 2007 році вимагали до 40 грн.).

Пересічний український автомобіліст їхати в центр по пробках і не прагне. Якщо влада створить цивілізовані паркінги біля крайніх станцій метро, то люди будуть залишати автомобілі там і їхати в центральну частину на метро. Головне, щоб при цьому хтось гарантував збереження автомобіля, а вартість такої послуги була не захмарною. Заступник мера Анатолій Голубченко розповів нам, що ця ідея буде реалізована, однак тільки в 2011 році, в рамках підготовки до Євро-2012.


Гаражі
Ще в 2007-му київська мерія розглядала можливість стягнення плати за паркування автомобіля не тільки на центральних вулицях, а й у дворах, але тоді ця ідея не пройшла. Однак при прийнятті рішень українські градоначальники часто прислухаються до російського досвіду. А мер Москви Юрій Лужков вже презентував програму збору грошей з автовласників саме за таку "послугу". Якщо цю програму запустять у сусідів, українські чиновники підуть російським досвідом і введуть аналогічну плату у нас. Тим більше, що штраф за паркування на газоні вже існує - "Київзеленбуд" зараз виписує квитанції за таке порушення в розмірі 300-450 грн. (40 грн. за 1 квадратний метр пошкодженої площі).

У тому, що зберігати авто під вікнами - ідея погана, переконувати нікого особливо не потрібно. У даний момент автомобілів у дворах стільки, що немає місця для пішоходів, а зелені насадження практично знищені. Якби була альтернатива, то автомобілісти з задоволенням ставили б машини в призначені для цього місця. У столичній мерії, за словами заступника міського голови Ірени Кільчицької, зараз розробляється програма будівництва багаторівневих прибудинкових паркінгів, але коштувати одне місце буде недешево - $ 8-9 тис. Однак в підземних паркінгах зараз просять за місце близько $ 15 тис., а стихійні гаражі-будки, які встановлюють автовласники самовільно, зносять. Але все одно дорого - от якщо б місце коштувало до $ 2 тис. …


СТРАХУВАННЯ

'АВТО-2010:

Автоцивілка
Поліси обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності (ОСЦВ) в 2010-му подорожчають. Генеральний директор асоціації "Страховий бізнес" Людмила БІЛОШИЦЬКА відзначає, що як тільки нові тарифи пройдуть всі узгодження (до весни), ціна поліса зросте на 100-300 грн. (залежно від типу страхування і автомобіля).

Одночасно з підвищенням ціни на поліси для автолюбителів з'явиться хороше нововведення - перехід на нову систему оформлення ДТП. При невеликому ДТП викликати ДАІ необов'язково. Достатньо лише, щоб документи оформив страховий комісар або самі автомобілісти. Начальник ДАІ МВС України Сергій Коломієць каже, що водії будуть заповнювати спеціальну форму - европротокол, який будуть передавати в страхову компанію. А вже страховики будуть відправляти матеріали справи в ДАІ, щоб винного притягли до адміністративної відповідальності. Зараз же, у випадку навіть незначної аварії, приїзду ДАІ доводиться чекати по 5-8 годин, а ДАІшники по приїзді відразу ж забирають права.


КАСКО
З-за високого курсу долара страховка КАСКО на 2010 рік подорожчала. Якщо ж долар буде продовжувати рости – ціна поліса зросте ще більше. Справа в тому, що більшість автомобілів-клієнтів КАСКО були взяті в кредит, причому валютний. І якщо в 2008 році, укладаючи договір на рік, автовласник машини вартістю $ 20-25 тис. платив близько 6-8 тис. грн., то поліс на 2010-й обійдеться в 9-12 тис.

Майже всі СК, щоб залучити клієнтів, перейдуть (або вже перейшли) на поетапну оплату за річний поліс. У цьому випадку суму платежу розбивають на 4 рівні частини з поквартальною оплатою. А заплатити 4 рази по 3 тис. грн. набагато легше, ніж 12 тис. за раз.

'АВТО-2010:

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!