Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Як вибрати подушку, щоб бути здоровим.
 
24-02-2010, 11:11  Суспільство

Як вибрати подушку, щоб бути здоровим.

 
Як вибрати подушку, щоб бути здоровим.

Вранці так важко змусити себе підняти голову з подушки і вилізти з-під ковдри. Але якщо постільні речі у вас якісні, то і шансів прокинутися відпочившим набагато більше.

На сьогодні в нашому місті велика кількість магазинів, бутіків, місць продажу, де можна придбати ковдри і подушки на різний смак і за досить широкою ціновою категорією.

Сховатися ...
Як вибрати подушку, щоб бути здоровим.


Найбільш теплими вважаються ковдри з гагачого пуху. Він легкий, не вбирає вологу, не звалюється. Гусячий пух теж гарний, але він набагато важче. Прохолодніше буде під ковдрою з наповнювачем синтетичним або з суміші пуху і пера, а також з вовни. Якщо вночі ви спітніє, то шерсть вбере до 30% вологи і на дотик залишиться сухою. А ось пух буде довго сохнути, тому подумайте - чи потрібно вам настільки тепле укриття.

«Пух і перо можуть викликати алергію. Якщо ви до неї схильні, зверніть увагу на популярний зараз матеріал тінсулейт - екологічно чистий замінник пуху, а також на поліестер - зроблені з нього ковдри можна прати в машинці при температурі 950, що не залишить пиловим кліщам шансів на виживання », - розповідає Ольга Наумова , лікар-алерголог. Синтетичні ковдри ще й самі прості у догляді, вони швидко сохнуть, відновлюючи при цьому форму і об'єм.

До екологічно чистих матеріалів також відносяться шовк і вата. Але перший найдорожчий, а ватні ковдри - найбільш важкі. А ось ховатися під синтепоном взагалі не варто - він містить шкідливий клейовий прошарок.

Синтетичні ковдри зазвичай стьобані. А серед пухових і напівпухових кращими вважаються так звані касетні - у них «начинка» знаходиться в обмеженому просторі - «касеті». Також про хорошу якість свідчить кант, встрочений в шов.

Намагайтеся вибирати ковдру, розмір якої хоча б на півметра більше ширини ліжка і на стільки ж перевищує ваш зріст, інакше ноги опиняться голими.

... І голову прихилити.
Як вибрати подушку, щоб бути здоровим.


При виборі подушки спробуйте згорнути її в рулон і подивіться, як вона відновлюватиме свою форму. Чим швидше це відбудеться, тим якісніший наповнювач. «Кращими вважаються подушки, набиті качиним або гусячим пухом, - говорить Олексій Іванків представник компанії - виробника ковдр і подушок. - Суміш пуху і пера дешевша і жорсткіша. Але зверніть увагу на склад: гарні подушки, призначені для сну, не менш ніж на 90% складаються з пуху і лише на 10% - з пір'я. Сильно стисніть подушку рукою. Якщо відчуваєте кілька уколів, то недостиглого пера з гострими кінцями всередині занадто багато, а пуху мало. Щоб начинка не вилазила назовні, тканина наволочки повинна бути дуже щільною, а довжина стежка в швах - не більше 1,5 мм.
'Як


Алергікам підходять латекс і штучні замінники пуху. Однак вони можуть швидко звалятися, тому рекомендую синтетичні волокна, зібрані в кульки. Їх легко намацати всередині. Гарні вовняні подушки - вони не електризуються і навіть заспокоюють біль. Не раджу спати на них тільки тим, хто сильно потіє і має проблеми з шийним відділом хребта (в цьому випадку краще підійде шовк). Попросіть у продавця зразок вовни - її колір повинен бути білим, іноді з ледь помітним жовтуватим відтінком. І не соромтеся понюхати покупку: правильно оброблені вовна і пух не пахнуть.
Як вибрати подушку, щоб бути здоровим.


Великим попитом користуються незвичайні натуральні наповнювачі. Наприклад, кедрова подушка набита найтоншими плівками, які оточують кожен горішок під шкаралупою. Цілющий аромат допомагає розслабитися, а особлива, пухка консистенція дозволяє голові і хребту приймати під час сну зручне положення, знімаючи напругу і покращуючи кровообіг. Єдине протипоказання - алергія на кедр. «Грецька» подушка наповнена лушпинням гречки або рисовим лушпинням. Вона надає хребту ідеально правильне положення під час сну на спині і боці, надає мікромасажний вплив на шкіру, сприяючи кращій циркуляції крові. Лікарі-ортопеди навіть відзначають усунення хропіння при її використанні. До речі, кращі ортопедичні подушки роблять з матеріалу темпура, що складається з безлічі осередків-бульбашок, в яких вільно перетікає повітря. Така подушка сама підлаштовується під людину ».
'Як



Якщо ви спите на боці, то вам потрібна більш висока і жорстка подушка (пухова), на спині - м'яка і низька (синтетична). Бажаєте перевернутися на живіт - вибирайте наповнювач з качиного чи гусячого пуху, щоб не перенапружувати м'язи шиї. Якщо вам весь час хочеться підкласти під голову руку, значить, висоти не вистачає.

Термін придатності.

Синтетичні ковдри і подушки рекомендується прати раз на 3 місяці, ковдри та подушки з натуральними наповнювачами - не рідше ніж раз на рік.
Як вибрати подушку, щоб бути здоровим.


Вироби із гречаної і рисової лузги потрібно частіше сушити на свіжому повітрі без верхнього чохла. Наповнювач категорично не можна мочити - перуть тільки верхній знімний чохол. Пухові і пір'яні подушки перуть тільки вручну і віджимають в центрифузі. Міняти їх рекомендується приблизно раз на 5 років. Навіть якщо вироби зберегли свій зовнішній вигляд, наповнювач все одно розкладається.

За матеріалами АиФ.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!