Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Молоко, надоєне вручну, тепер в Україні заборонено?
 
7-03-2010, 16:04  Технології

Молоко, надоєне вручну, тепер в Україні заборонено?

 


Молоко, надоєне вручну, тепер в Україні заборонено?

Молоко, надоєне вручну, тепер в Україні заборонено?


Із 1 січня 2010 року набув чинності закон “Про безпечність та якість харчових продуктів”. У ньому, введено ряд нових норм щодо якості продукції у сфері сільського господарства та харчової промисловості, за вимогою СОТ. Одна з цих норм передбачає, що молокозаводи не мають права купувати молоко, надоєне вручну. Господарі, які використовують індивідуальні доїльні апарати при цьому виграють, а що робити іншим?

Українське молоко забруднене мікроорганізмами значно більше за європейське через те, що переважна більшість селян доять корів уручну. Тому країни ЄС відмовлялися купувати молоко та молочні продукти, до прийняття згадуваного вище закону, вважаючи їх небезпечними для здоров’я.

Тепер для нашого молока нарешті будуть відкриті європейські ринки – це плюс в даній ситуації, але за умови, що вітчизняні виробники доведуть його відповідність стандартам ЄС. А те, що тепер молокозаводи відмовлятимуться купувати або купуватимуть за заниженими цінами у населення продукцію, надоєну вручну – стане значним мінусом.
0


З доїльним апаратом на дві корови затрачається менше сил і часу, ніж без нього — на одну. Цей процес займає лише близько п’яти хвилин. Враховуючи час на переустановлення, індивідуальна доїльна установка дозволяє за годину видоїти до восьми корів. На даний час вартість такого обладнання складає близько 4500–5000 гривень.


Джерело: www.ogo.rv.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!