Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Листова капуста містить більше кальцію, ніж молоко
 
4-06-2011, 22:32  Суспільство

Листова капуста містить більше кальцію, ніж молоко

 
Згідно з дослідженням Гарвардської школи громадського здоров'я, 1 склянка листової капусти містить 357 міліграм кальцію, в той час як склянка молока - лише 306.

0



До того ж, кальцій, що входить до складу листової капусти також більш-менш прийнятний (деяка зелень, наприклад, шпинат, містить щавлеву кислоту, що сповільнює засвоєння кальцію організмом), ніж кальцій з молочних продуктів.

Листя капусти також багате вітаміном К, який, як і кальцій, відповідає за здоров'я кісток і зубів. Вітамін К бере участь у синтезі трьох важливих білків в наших кістках.
Одним із загальноприйнятих міфів є те, що молоко запобігає остеопорозу в зрілому віці, але згідно з дослідженням, про яке згадує впливове британське видання Гардіан, американські жінки в числі лідерів по споживанню молока у світі, також займають одне з перших місць по захворюваності остеопорозом. У китайській ж дієті молоко і молочні продукти практично не використовуються, китайці споживають на 50% менше кальцію, ніж американці і при їх тривалості життя близько 70 років, остеопороз серед них майже не зустрічається. Але китайська кухня включає велику кількість різного капустяного листя, приготованого щадним методом (зберігаючи вітаміни та мінерали).

Слов'янська кухня здавна використовувала капусту для приготування багатьох традиційних страв, наприклад, щі, борщ, голубці та інше.

Це не означає, що треба взагалі відмовитися від молочних продуктів, просто віддавайте перевагу біологічно чистим продуктам від корів, що пасуться на траві (а не харчуються зерном на фермі, що живуть в неприпустимій скупченості і отруєні антибіотиками та гормонами) і, звичайно ж, пийте непастеризоване молоко .

Джерело: newsland.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!