Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ваш електронний гаманець - під загрозою
 
1-09-2010, 22:51  Технології

Ваш електронний гаманець - під загрозою

 
У минулому році 13 млн гривень безслідно зникло з пластикових карток українців. Нацбанк пов'язує це з використанням банками застарілих технологій, зокрема, карток з магнітною смугою, замість сучасних чіп-карт.

Ваш електронний гаманець - під загрозою



У нинішньому році крадіжок буде вдвічі більше - і це ще оптимістичний прогноз. Перш такі злочини були з розряду екзотики, сьогодні в чужі електронні гаманці заглядають систематично.

У Нацбанку наполегливо радять підвищувати рівень безпеки платіжних систем. Зокрема, випускати картки зі спеціальним чіпом. Він, на думку експертів, підвищує захист від незаконного втручання.

Банкіри переконані, що перевипуск карток - не панацея від злодіїв, і захищають платежі спеціальними системами.

Розвиток інтернет-комерції додає можливості ІТ-злочинцям. Інформацію про покупи у всесвітній мережі викрадачі перехоплюють за допомогою вірусних програм. Головна порада - використовувати картки, на яких невеликі суми грошей.

Скімінг - один зі способів вкрасти гроші з картки. Інтернет рясніє порадами, як спустошити електронний гаманець. Спеціальні накладки на банкоматі зчитують номер і пін-код. Далі картка дублюється, і гроші змінюють власника за лічені хвилини.

Ноу-хау злодіїв - шіммінг. Шпигунський пристрій взагалі важко помітити. Один із способів незаконного зняття грошей - використання тонкої плівочки схожої на скотч. Наклеюється на клавіатуру і потім зчитується інформація.

Невигадливий експеримент - перевірити уважність киян. Плівка на клавіатурі, як мінімум, має насторожити. Перший же клієнт спокійно знімає гроші.

Незвичайна клавіатура банкомату не викликає підозри і в наступної жертви експерименту.

Безпека, з якою українці відносяться до пластикових карток, шахраїв задовольняє. Тому кількість крадіжок в Україні буде тільки рости.
За матеріалами: focus.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!