Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Створена нова голка для шприців
 
27-03-2011, 23:09  Технології

Створена нова голка для шприців

 
Група вчених під керівництвом Сейдзі Аоягі з Університету Кансай в Осаці створила голку, яка чимось нагадує гарпун.

Створена нова голка для шприців



Її укол викликає менше болю в порівнянні зі звичайною голкою. За основу конструкції нової голки дослідники взяли пристрій хоботка москіта, пише New Scientist.

Хоботок у комахи має зубці й майже не торкається шкіри, тому людина не відчуває самого укусу. А от при ін'єкції голкою, навпаки, метал активно контактує зі шкірою, стимулюючи нерви і заподіюючи біль. Вчені сподіваються, що їхня розробка допоможе людям, яким постійно доводиться робити ін'єкції. Приміром, діабетикам.

Нова голка зроблена з кремнію і імітує три з семи мобільних частин хоботка комахи: 2 зубчасті максилл (друга пара щелеп) і трубчасту верхню губу. Всі ці частини приводяться в дію маленьким мотором, що працює на титанаті свинцю цирконію. Це п'єзоелектричний кристал, який трохи розширюється, коли ви додаєте змінну напругу. Отримувані вібрації кристала можна використовувати в якості мотора, необхідного для контролювання процесу проникнення голки.

Частини голки протикають шкіру в однаковій послідовності, як це відбувається у живого москіта. Вібрація становить приблизно 15 Герц. Розробку вже протестували на добровольцях, до числа яких увійшов і сам Сейдзі Аоягі. За їх словами, біль, дійсно, знизилася при проколі, проте больові відчуття довше тривали. Тому для покращення результату вченим ще належить допрацювати голку.
За матеріалами MIGnews.com

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!