Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Про собак, тактику та стратегії Житомирської влади
 
27-04-2012, 00:45  Влада

Про собак, тактику та стратегії Житомирської влади

 
Житомирська влада після довгих розмов взялася вирішувати проблему багатотисячної зграї бездомних собак (підрахували, що в Житомирі їх вже 20 000) за допомогою чергової муніципальної програми.

'Про



Собаки стають все небезпечніше для мешканців Житомира, нападають і кусають. Мешканці скаржаться, що влада нічого не робить, лають мера та комунальні служби. Горезвісний рейтинг влади від цього страждає, а сучасних ідейних Шарикових в Житомирі серед градоправителів немає.

Собача програма за версією мерії виявилася проста: стерилізація 2500 собак за 8 років, яка обійдеться в 6,6 млн. гривень. Нечувані гроші, як виявилося, проблему не вирішують. Хто не шкодував бюджетних мільйонів? Хто рахував? Хто пропонував? Автора!

Самі депутати, що брали участь в дебатах з цього питання на сесії міськради, підрахували, що при такій програмі бездомних собак у місті скоро буде вже 40 000, і що найстрашніше, навіть стерилізовані собаки кусати людей не перестануть. Життя-то у них залишається собаче і закони теж. Як відомо, собака може напасти на людину просто тому, що вона зайшла на "її" територію.

Виходить, що чиновники з мерії явно не володіють стратегією і тактикою муніципального управління. Схоже, що просто не розуміють, ЩО і ЯК робити. Для них сам процес або, скоріше його імітація, вже - тяжка праця, яка просто не передбачає позитивного результату.

Обговорення програми в міськраді - цьому підтвердження.

Влада не може визначити головну мету, засоби її досягнення. Не може зрозуміти, що тільки продумана стратегія приносить результати. Все інше - "пил в очі" або "бурхлива імітація".

Імітація діяльності взагалі властива житомирським чиновникам. На кожне питання - готова відповідь: зробимо, передбачимо, врахуємо, поїдемо переймати досвід куди завгодно ... І так роками.

Словом, собачу проблему в Житомирі так і не вирішили. Спіткнулися і вирішили думати далі. До наступного скандалу з покусаними городянами або до приходу наступних мільйонів, які можна буде "закласти" в чергову "собачу" програму.

Лариса Бекета, блог на Житомир.info
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!