Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Житомирську міськраду завалили заявами з проханням прибрати з міста бродячих собак
 
2-08-2012, 13:47  Суспільство

Житомирську міськраду завалили заявами з проханням прибрати з міста бродячих собак

 
До журналістів звернулась житомирянка з проханням допомогти вирішити проблему з бездомними собаками у неї в дворі, проте в міській раді повідомили, що у них подібних заяв десятки.

'Житомирську



Виявилося, що від бездомних собак, які оселилися у дворах житомирських будинків, страждає чимало місцевих жителів, проте куди звертатися, щоб «собачий тероризм» припинився, не знають. Чули, що в місті хотіли побудувати притулок, але це питання піднімається кожного разу зі зміною влади, а собак від того менше не стає, - пише Юлія Демусь, газета «20 хвилин».

- Ми живемо в районі Крошні, а наш будинок як раз навпроти шкіл та дитсадків по Маршала Рибалко, - розповідає житомирянка Олена Сапітон. - Ці собаки у нас бігають ще з весни, а коли сплять на сонці, то можна порахувати. Я нарахувала одного разу 31 пса. Якби вони просто бігали, а так ночами гавкають - спати не дають, вдень треба від них по під'їздах ховатися. У нас грають діти у дворі, а скрізь ці собаки і мало що в голову спаде, візьмуть і на малих накинуться. Є ж такі діти, які ще їх не бояться і підходять до собак, батьки навіть не можуть їх відпустити погуляти самих.

Також Олена стверджує, що неодноразово чула як мешканці будинку, кричать, відбиваючись від собак. Одного разу жертвою собачого нападу стала і сама Олена, будучи на сьомому місяці вагітності, коли поверталася з магазину.

- Ніхто ніяк не може впоратися з цими собакам, тому що за законом будь-які дії заборонені, - скаржиться Олена. - А чекати поки хтось прийде і забере цих собак назавжди, вже теж сил немає.

Однак і Олену, та інших житомирян доведеться розчарувати: собак таки дійсно ніхто з вулиць найближчим часом не забере, що констатують і в управлінні житлового господарства міськради.

- На сьогодні у нас є дуже велика кількість подібних заяв від мешканців Житомира, де вони просять якось вирішити проблему з бездомними собаками в їхньому районі, - повідомляє головний спеціаліст відділу житлового господарства Вадим Степаненко. - Все що ми можемо запропонувати - це вилов тварин, потім їх стерилізують у ветеринарній клініці і повертають в ті місця, де відловили або на наближені території.

Фактично, від письмових чи усних звернень в управління від житомирян користь майже нульова, хіба що в наступному році не розплодяться великі зграї бездомних собак. Втім, тварини не закріплені за окремим районом і вільно переміщаються по місту і якщо в одних вистачить сил дочекатися комунальників і відстояти своє право, то інші можуть просто махнути на це рукою.

До речі, Вадим запевнив, що реагують на всі звернення, навіть якщо мова йде про декілька собак, хоча на виконання прохання в заяві йде близько місяця і гарантій, що собаки дочекаються комунальників за вказаною адресою, немає.

Незважаючи на це, всім варто запам'ятати номер телефону - 37-49-94, по якому і приймають скарги на бродячих собак біля будинків.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!