Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Зовнішнє незалежне оцінювання та етика
 
9-11-2018, 15:35  Випадки

Зовнішнє незалежне оцінювання та етика

 

Перехід до зовнішнього незалежного оцінювання в Україні став великим кроком в освітній галузі, який забезпечує рівні можливості для вступу до вищих навчальних закладів багатьом учням. Ця практика давно вже поширена у світі, і добре себе зарекомендувала, адже на основі результатів такого оцінювання, значно легше простежити тенденції навчання та розробляти і створювати методи та стратегії його покращення.



Зовнішнє незалежне оцінювання можна визначити як ефективну систему оцінювання знань та навчальних досягнень, яка поєднує в собі як підсумкову атестацію, так і відбір до вищих навчальних закладів. Його актуальність, окрім рівності, також полягає в усуненні застарілих технологій усного та письмового оцінювання, подоланні елементу корумпованості, відкритті доступу громадськості до його проведення та впровадження тестових технологій.


Сучасна система зовнішнього незалежного оцінювання має свої стандартизовані компоненти, інструменти вимірювання та перевірки тестів. Для цього створено інфраструктуру: Український центр оцінювання якості освіти, пункти тестування, регіональні центри тощо. Кожного року завдання вдосконалюються та проводиться спеціальна підготовка кадрів для проведення тестів. Також важливим моментом є інформування населення та роз’яснення переваг тестування та особливостей його організації.


Щодо основних його функцій, то можна назвати діагностичну, інформаційну, коригувальну, аналітичну, сертифікаційну, управлінську тощо.


В даному розділі ви знайдете матеріали по підготовці до зовнішнього незалежного оцінювання з різних предметів, інформацію про підготовчі курси, вимоги тощо.


Етика


Етику називають науку про мораль, її принципи та закономірності виникнення, розвиток та функціонування в житті як окремої людини, так і суспільства в цілому.


Варто відзначити, що етика бере свій початок з філософських вчень, а її головною метою є дослідження моральності, її сутності. Вона розглядає мораль на різних етапах її існування, адже зі змінами стану та характеристик суспільства та його думок, змінювались і їх моральні цінності.


Етика як наука має власну структуру та складається з шести основних блоків. Описова або емпірична етика досліджує моральні цінності та звичаї різних народів світу, окремих соціальних груп на різних етапах розвитку суспільства. Загальна теорія моралі займається саме її походженням, сутністю, специфікою тощо. Нормативна етика вивчає суспільні моральні норми, які в загальному розумінні встановлює людство. Педагогічна етика або моральне виховання займається навчанням моральних зразків поведінки. Професійна етика досліджує моральні вияви залежно від сфери діяльності людини. А історія етичної думки досліджує прояви моралі, етичні проблеми та закономірності їх розвитку в історичному аспекті, тобто змінах залежно від тих чи інших історичних подій.


Сучасна етика спрямована на звільнення свідомості людини від зайвих обмежень, вироблення в неї моральних цінностей та якостей, які прийняті в суспільстві та допоможуть будувати здорові взаємовідносини з ним.


В даному розділі можна ознайомитись з матеріалами різного етичного спрямування, наприклад, культурою мовлення, діловим спілкуванням, напрямками християнської етики тощо. Все це допоможе краще донести до учнів знання та розуміння принципів та сутності моралі, що в подальшому дасть поштовх до вироблення власної системи цінностей.


Джерело https://vseosvita.ua/course


Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!