Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі відбудеться інтернет-трансляція місцевих виборів
 
13-10-2010, 21:31  Вибори 2010

У Житомирі відбудеться інтернет-трансляція місцевих виборів

 
З другої половини жовтня до початку листопада 2010 року в Житомирі і інших чотирьох регіонах країни буде проходити інтернет-трансляція місцевих виборів.

'У



Користувачі Інтернету оперативно, в режимі реального часу, зможуть отримувати інформацію про хід житомирських виборів від безпосередніх очевидців. Стежити за перебігом виборів в країні можна у мікроблозі Twitter.

Проект під неофіційною назвою "Еlect UA: Twitter-трансляція місцевих виборів 2010 в України" продовжує традицію відстеження української виборчої гонки через соціальну мережу Twitter, розпочатого в січні 2010 р. Під час президентських виборів-2010 українські користувачі Тwitter разом з 65 учасниками, які пройшли навчання в рамках проекту, створили більше 20 000 твітів (повідомлень) протягом двох турів.

Також житомирські журналісти, блогери та активісти зможуть дізнатися більше про Twitter. У Житомирі для всіх зацікавлених буде проведено тренінг з використання цієї мережі. Отримані знання можна буде застосовувати як під час кампанії, так і потім для виконання своїх професійних обов'язків.

- На відміну від загальнонаціональних виборів, в місцевих - багато невідомого. Коли ми голосуємо, зокрема, за президента, то вибираємо з числа всім знайомих осіб. А на місцевому рівні багато «темних конячок» і конфігурація місцевих коаліцій може бути зовсім несподіваною. Тому тільки місцеві жителі, в тому числі і наші Твіттер-репортери, можуть повністю донести, що відбувається в їхньому регіоні, - коментує особливості нинішньої Twitter-трансляції програмний директор МГО «Інтерньюз-Україна» Андрій Кулаков.

До місцевих виборів буде оновлено сайт www.electua.org, де будуть акумулюватися всі повідомлення репортерів. Окрема увага - до можливих порушень. З'явиться карта Україна, яка відображатиме останні повідомлення. Цільові області за проектом: Житомирська, Одеська, Запорізька, Луганська та Тернопільська.

В успіху проекту переконаний Віталій Мороз, керівник програм нових медіа МГО «Інтерньюз-Україна».

- Цього року в Twitter-трансляцію включаться більшість українських областей. Адже Тwitter - це соціальна мережа, де користувачі добровільно діляться тієї інформації, яка їм дійсно важлива. Переконаний, що активні користувачі не залишаться осторонь виборів, адже це також і можливість донести інформацію про порушення.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!