Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » На Житомирщині триває "повітряна" електрифікація!
 
12-10-2009, 17:17  Новости Житомира

На Житомирщині триває "повітряна" електрифікація!

 
'На

На території Житомирської області планується будівництво високовольтних повітряних ліній електропередачі. Представники влади області та замовники проекту зібралися на нараді аби обговорити перспективу будівництва. Енергетичною стратегією України до 2030 року визначено зростання виробництва електроенергії та збільшення пропускної спроможності магістральних електромереж держави. Учасники наради повідомили, що траса високовольтних повітряних ліній у Житомирській області проходитиме територією семи районів – Олевського, Ємільчинського, Волода-Волинського, Черняхівського, Коростишівського, Радомишльського та Червоноармійського.

Володимир Дебой, заступник голови Житомирської облдержадміністрації: ”Розвиток цих електромереж повинен забезпечити підвищення рівня надійності та безпеки роботи енергосистеми, інтеграцію об’єднаної енергосистеми України до європейської енергосистеми з послідовним збільшенням обсягу експорту електроенергії”.

Проект виконується в рамках співробітництва уряду України та кредитором Європейським банком.
Володимир Дебой, заступник голови Житомирської облдержадміністрації: ”Це лінія, яка забезпечить передачу транзитної електроенергії потужності Рівненської АЕС та Хмельницької АЕС до міста Києва”.

Олександр Бондаренко, директор Центральної енергосистеми: ”Як би не було складно енергетикам Кабмін разом із указом Президента на цей рік виділив для подальшого будування 80 мільйонів гривень для проведення подальшої роботи”.

Найбільше замовників та представників влади непокоять землевласники, які можуть не погодитися продати свої угіддя чи дозволити прокладання траси на їх території. Однак заступник голови облдержадміністрації Володимир Дебой запевнив, що все вирішуватися на законодавчому рівні.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!