Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В житомирської медицини виходу не має?
 
16-10-2009, 16:38  Новости Житомира

В житомирської медицини виходу не має?

 
'В

Житомирщина обрана пілотним регіоном для впровадження проекту Євросоюзу "Реформування вторинної ланки медичної допомоги". Проект працював у нас два роки, і вже наближається до завершення. Що вдалося зробити за цей час, що не вдалося і чому - про це йшлося на всеукраїнському семінарі в Києві.

Навіть багата Європа не може допомогти собі бездумно витратити гроші на медицину, як це робимо ми, з нашого бідного бюджету. Відсотків 40 іде на освітлення й опалення великих корпусів районних лікарень, що стоять напівпорожніми, на утримання дільничних лікарень, які легко можна замінити денним стаціонаром.

Підраховано: лікарня працює продуктивно лише тоді, коли обслуговує 100000 населення, де роблять не менше 4 тисячі операцій на рік і приймають не менше 400 пологів. Навіть у наших умовах це цілком реально.

Оксана Абовська, керівник проекту Євросоюзу (Німеччина) говорить, що горда з того, як гарно попрацювали над проектом житомирські медики.

На жаль, місцева влада не скрізь охоче береться за впровадження проектів. Подекуди не хоче брати на себе відповідальність за реформування медицини, або й просто не знає докладно положень проекту. Тож найближчі завдання - роз`яснювати й популяризувати проекти, бо іншого виходу, ніж жити за його законами, в української медицини нема.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!