Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Все керівництво Житомира та області «каталося» на нових-старих трамваях, куплених у Вінниці майже «надурняк»
 
17-12-2010, 23:24  Новости Житомира

Все керівництво Житомира та області «каталося» на нових-старих трамваях, куплених у Вінниці майже «надурняк»

 
У Житомирі на комунальному підприємстві «Трамвайно-тролейбусне управління» представили 5 трамваїв, які місто купило у Вінниці.

Все керівництво Житомира та області «каталося» на нових-старих трамваях, куплених у Вінниці майже «надурняк»




Це вузькоколійні трамваї чеського виробництва. Трамваї знаходяться в хорошому технічному стані. Вони безшумні, модернізовані, на 30% менше використовують електроенергії.

Трамваї представили керівники міста та області: мер Житомира Володимир Дебой, губернатор Житомирської області Сергій Рижук та голова Житомирської облради Йосип Запаловський.

За словами чиновників, всі вінницькі вагони пройшли передпродажну підготовку: було проведено ремонт, заміна зношених деталей, вони заново пофарбовані, по-новому оброблені салони.

«Вінниці вдалося отримати трамваї по іншому проекту, ми не змогли цього здійснити. Але я особисто звернувся до мера Вінниці з проханням продати ЖТТУ трамваї. На кожному з трамваїв ми заощадили в 10-кратному розмірі, оскільки їх ціна 220 тис. гривень, а новий трамвай коштує близько 5 мільйонів. Тобто ми отримали їх майже надурняк », - сказав Сергій Рижук.

Крім того, мер Житомира Володимир Дебой зазначив, що ці трамваї зможуть служити житомирянам без капремонту ще 10 років.

Також Дебой заявив, що планує відвідати Вінницю, познайомитися з представниками міськвиконкому, щоб перейняти досвід по здійсненню таких міжнародних проектів із закупівлі техніки.

Як ми повідомляли раніше, 13 грудня працівники Житомирського ТТУ розвантажили трамваї, які прибули в місто з Вінниці.

У серпні Вінницька міська рада дозволила комунальному підприємству "Вінницьке трамвайно-тролейбусне управління" продати Житомирському ТТУ 5 трамвайних вагонів марки Tatra KT-4SU виробництва Чехословаччини за 1,105 млн. гривень (без урахування податку на додану вартість).

У кінці березня минулого року Муніципалітет Цюріха (Швейцарія) безоплатно передав нашим сусідам - Вінницькому трамвайно-тролейбусному управлінню 16 одновагонних трамваїв марки "Mirage", які раніше були в експлуатації. Це не перший подарунок такого роду. У 2007-2008 роках Цюріх безоплатно передав Вінницькому ТТУ 27 двовагонних трамваїв, які вже були у використанні.

ФОТО: В'ячеслав Ратинський

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!