Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі для організації та розвитку ОСББ буде створено ресурсний центр
 
30-01-2012, 07:16  Новости Житомира

У Житомирі для організації та розвитку ОСББ буде створено ресурсний центр

 
26 січня 2012, в Житомирі відбулася нарада з головами об'єднань співвласників багатоквартирних будинків міста, з питання проблем в організації роботи ОСББ та шляхів їх вирішення.

'У



У засіданні взяли участь Житомирський міський голова Володимир Дебой, заступник глави міста Микола Боровець.

На сьогоднішній день в Житомирській області створено 201 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків в 424 житлових будинках.

У Житомирі зареєстровано всього 48 об'єднань співвласників, що становить 23% від створених ОСББ.

У той же час, в Бердичеві зареєстровано 76 об'єднань, що становить 25% житлового фонду, в Новоград-Волинському функціонує 30 ОСББ, що становить 80% від загальної кількості житла.

Програмою реформування і розвитку житлово-комунального господарства Житомирської області на 2011-2014 в місті торік передбачалося створити 120 об'єднань співвласників, фактично створено лише 6 ОСББ, що складає 5% від запланованого.

При створенні об'єднань співвласників, існує багато проблем. Головна з них - недосконала законодавча база, яка не надає можливості розпоряджатися допоміжними приміщеннями будинку, прибудинкової територією, відсутність коштів на підтримку об'єднання та проведення першого капітального ремонту, передача будинків з балансу житлово-будівельних кооперативів на баланс об'єднання, погана інформованість населення, відсутність досвіду управлінням домом.

Ці та інші проблеми є предметом розгляду нарад, семінарів, круглих столів з питань реформування житлового фонду, на які запрошуються глави ОСББ, керівники КВЖРЕП, житлово-будівельних кооперативів.

Про те, як бачать вирішення проблем в організації роботи об'єднань співвласників багатоквартирних будинків у Житомирі, розповів заступник Житомирського міського голови Микола Боровець.

Він повідомив, що найближчим часом буде презентована програма модернізації житлового сектора.

За словами Миколи Боровця, зараз відсутній ефективний власник житла, замовник і надавач послуг.

Проведення інформаційно-роз'яснювальної роботи з питань організації та роботи ОСББ, навчання керівників будуть покладені на ресурсний центр, який буде створений у Житомирі за допомогою Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!