Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи потрібні Житомиру приватні ЖЕКи?
 
9-08-2010, 16:25  Суспільство

Чи потрібні Житомиру приватні ЖЕКи?

 
Через кілька років в Україні близько 70% ЖЕКів будуть приватними, - повідомив міністр ЖКГ Юрій Хіврич в Житомирі. Серед аргументів - прості доводи, мовляв, приватна житлова контора зможе найняти на роботу тверезих і вмілих фахівців, які якісно виконуватимуть свою роботу за наші гроші. Ще один аргумент - математична задачка, мовляв, «у ЖЕКах близько 70% коштів, які люди платять за утримання житлового фонду, витрачається на зарплату співробітникам ЖЕКів. У приватному підприємстві - 40% ».

0



Міністр повідомив, що цього року «кошти на капітальний ремонт будинків будемо направляти тільки через ОСББ. У цьому році вже виділено 110 млн. гривень, і 45 млн. гривень - на заміну і ремонт ліфтів в ОСББ. Ми повинні підтримати тих людей, які взяли на себе тягар з обслуговування будинків.

Ми рекомендуємо місцевим органам влади теж вжити всіх заходів, щоб кошти на капремонт будинків йшли в ОСББ. У кожному місті з минулого року мали бути створені підрозділи, які б займалися питаннями створення і підтримки подібних об'єднань », - сказав Хіврич.

Схоже, подібна державна підтримка приватних ЖЕКів і вливання державних грошей у ОСББ, підштовхне багатьох серйозно задуматися, кому віддати кревні гроші за обслуговування житла.

Знову ж таки, ні державні, ні приватні ЖЕКи тарифи самостійно на обслуговування не встановлюють, вони проходять затвердження в мерії, значить, цінова політика залишається в повній залежності від рішення місцевої влади.

В Україні вже є 600 підприємств різної форми власності, які обслуговують житло. Є приватні компанії і в Житомирі. Інформації про її успішної діяльності в нас немає, може, просто тому, що нічого з передового досвіду «Коменерго» у пресі не з'являлося ...

Разом з тим, за інформацією начальника управління муніципального розвитку Житомирської мерії Олександра Круківского, в Житомирі вже діє ОСББ у 39 будинках. Для них передбачено виділити до кінця року 430 тисяч гривень - вони надійдуть восени на ремонт дахів і водопроводу. У Житомирі у перспективі створення ще 15 Товариств співвласників багатоквартирних будинків ..

За матеріалами Житомир.info

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!