Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Віталій Француз пояснив для чого роздали мисливські угіддя на Житомирщині
 
25-09-2009, 16:25  Новости Житомира

Віталій Француз пояснив для чого роздали мисливські угіддя на Житомирщині

 
'Віталій

Скандальна тема мисливських угідь в Малинському районі на Житомирщині, де в лісах господарюють місцеві «феодали», виросла в земельний скандал, нещодавно Житомирська облрада передала близько 200 тисяч га лісів в довгострокову оренду 12-ти організаціям, засновники яких більшості депутатів невідомі. Але це не перешкодило їм проголосувати «за» практично одноголосно.

Як виявилось, житомирський губернатор Юрій Забела чудово обізнаний в мисливській справі: зооинженер за освітою, він має багаторічний досвід праці єгерем... І передачу лісових угідь до приватних рук вважає за абсолютно законну.

Громадськість Житомирської області, очевидно, іншої думки і вже звернулася в правоохоронні органи з проханням перевірити законність виділення земель: занадто багато "туману" в цій справі і немало звинувачень на аресу високопоставлених чиновників, пише журналіст Марина Корчевськая.

Депутати сполохалися, учувши недобре, і пішли на попереджуючий маневр - влаштували прес-конференцію голови Житомирської облради Віталія Француза, який завірив журналістів, що облрада не порушила жодного закону.

За інформацією Держуправління охорони навколишнього середовища в Житомирській області, на сьогоднішній день в області 46 користувачів мисливськими угіддями. Більше 1,5 млн га закріплено до 29 вересня за Обласним суспільством мисливців і риболовів. Це означає, що з 29 вересня ці угіддя залишаться без господарів.

На цьому фоні нові користувачі мисливських угідь виглядають як порятунок для 8 тисяч мисливців Житомирської області, які в сезон вийдуть полювати. Мовляв, буде куди піти людині з рушницею.

Головний еколог області Сергій Грінчук запевняє, що сьогодні займатися мисливським господарством - справа неприбуткова, а тому, хто за це береться, перші 5-7 років доводиться вкладати великі гроші.

А депутат облради Вадим Крівенко розкрив технологію узгодження питань перед сесією: до нього просто звернулися посадові особи з Житомира, з Житомирської області і Києва і сказали: цим потрібно дати угіддя, тому що вони хороші, а цим - не потрібно - вони погані...

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!