Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Google Earth поновив зображення Житомира та околиць. ФОТО
 
16-12-2009, 01:57  Новости Житомира / Технології

Google Earth поновив зображення Житомира та околиць. ФОТО

 
Було:

Google Earth поновив зображення Житомира та околиць. ФОТО

стало:

Google Earth поновив зображення Житомира та околиць. ФОТО

Було:

Google Earth поновив зображення Житомира та околиць. ФОТО

стало:

Google Earth поновив зображення Житомира та околиць. ФОТО


Google Earth поновив зображення для міста Житомира та його околиць. Тепер наше місто видно в яскравому, зеленому кольорі. Фотографії датовані 30 червня 2009.

Запущений рік тому супутник під назвою Geoeye-1, який «сфотографував» Житомир, є на сьогоднішній день самим передовим у світі за характеристиками сенсора і просторового дозволу - 50 см на точку.

Можна сказати, що з появою Geoeye-1 матеріали супутникової зйомки впритул наблизилися за якістю до зйомки з літака: вперше у машин видно скло, добре проглядається дорожня розмітка, можна порахувати дерева.Людей теж видно, але вони виглядають як чорні крапки.

На висоті 680 км супутник обертається по сонячно-синхронній орбіті (тобто місцевий час під ним завжди одне й те саме - 9:30 ранку) і сканує поверхню Землі, діючи як факс або сканер. На борту встановлений телескоп з діаметром дзеркала 1 м і зчитується матриця довжиною 34 тис. пікселів.

Цікаво, що супутник Geoeye-1, незважаючи на спочатку військове призначення, є ще й комерційно відкритим - будь-яка людина може замовити і отримати нову зйомку будь-якого об'єкта на планеті.

Міська влада Житомира, поки що не виявляє інтересу до нових даних, та завдяки цих даних ми отримали б картину фактичного використання земель, змогли б легко виявити місця незаконних земельних захоплень і звалищ, оцінити стан парків, спланувати роботи з благоустрою та озеленення, нанести зони екологічного лиха, та й у цілому оновити чергову карту міста.

Варто відзначити, що в нашій країні космічні знімки надвисокої роздільної здатності, на відміну від Росії, не мають обмежень секретності і можуть вільно поширюватися (з дотриманням ліцензійних прав) на дисках і паперових носіях.

Як виглядає Житомир з космосу можна побачити і в безкоштовній програмі GoogleEarth (earth.google.com), підключившись до Інтернету.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!