Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » » Сучасні системи безпеки та відеоспостереження
 
29-09-2021, 14:55  Дім та сім'я / Домашня техніка

Сучасні системи безпеки та відеоспостереження

 
Сучасні системи безпеки та відеоспостереження

Технічний прогрес не стоїть на місці і те що ще років 5-10 тому виглядало як фантастика сьогодні повсякденна банальна річ. Хто б ще років 10 тому міг подумати що ви зможете з мобільного телефону на іншому кінці земної кулі дивитися що робиться у вас в квартирі чи на подвір'ї вашого будинку? Таке можна було побачити тільки в шпигунських фільмах, а зараз будь ласка - купляйте IP камеру і дивиться хоч цілий день. При цьому ціна на таку камеру початкового рівня підйомна для будь-якої людини. Або що у вас буде домофон з передачею відео і можливістю відповісти гостю навіть якщо вас нема дома, чи навіть в країні, через мобільний чи планшет? Взагалі, якщо поглянути на пристрої для безпеки - вибір зараз неймовірний. Тільки на одному сайті Сontrol.ua представлено сотні товарів для безпеки як жилих будинків так і виробничих і офісних приміщень.

Безпека в приватному будинку


Сучасні системи безпеки та відеоспостереження

Для контролю за власним будинком існує не мало техніки, з найбільш поширених можна назвати:
  • Камери відеоспостереження - тут є величезний вибір рішень на будь який бюджет, від однієї простої камери перед дверима без збереження відео до системи з повним перекриттям периметру, з записом за рухом перед камерою, розпізнаванням облич, підрахунком осіб що пройшли перед камерою і т.д.
  • Домофони - вибір від простого телефону з передачею тільки голосу до відеодзвінка з ширококутною камерою (щоб було видно весь простір біля дверей), записом відвідувачів, реагуванням на події з підключених датчиків, можливістю підключення через інтернет (ви можете відповісти відвідувачу навіть якщо вас немає дома), великим екраном з мультимедійними функціями, переглядом записів відвідувачів.
  • Різноманітні датчики - можуть підключатися як окремими пристроями (наприклад датчик відкриття вікна може просто почати подавати звуковий сигнал), так і об'єднуватися в систему розумного дому з різними сценаріями спрацювання і оповіщення. Є декілька різновидів датчиків, найбільш популярні - датчики газу, датчики руху, датчики диму, датчики затоплення, датчики відкриття, датчики розбиття.

Більшість сучасних пристроїв досить легкі в монтажі і розраховані на те що встановити їх зможе особа без спеціальних знань, але коли потрібно організувати одночасну роботу декількох пристроїв, або об'єднати їх в систему розумного дому, краще звернутися до фахівців.

Безпека для офісу, складу чи виробничих приміщень.


Сучасні системи безпеки та відеоспостереження

Бізнес висуває більш жорсткі вимоги до безпеки. В більшості випадків, на перший план виходить не стільки захист як контроль за працівниками і відвідувачами. Та й для захисту підійдуть не всі пристрої що можна використовувати для дому. Тут і площі значно більші, і шляхів проникнення може бути декілька і працівників потрібно якось вчасно пустити на робочі місця і не допустити чужих. Тому крім відеоспостереження і системи датчиків безпеки для бізнесу не менш цікавими є системи контролю доступу до яких можна віднести:

  • Лічильники відвідувачів - автоматичний підрахунок осіб що зайшли на об'єкт і вийшли з його (працівників, покупців і т.д.)
  • Кнопки виходу/входу - в найпростішому випадку застосовуються коли потрібно щоб двері постійно були закриті, але їх можна було легко відкрити. Часто є частиною більш складної системи, коли охоронець відкриває двері з свого посту після ідентифікації системи, або біля кнопки знаходиться камера для ідентифікації, або кнопка розблоковується після введення паролю чи зчитування ідентифікатора.
  • Турнікети - можуть застосовуватися як для контролю доступу чи організації потоку людей так і для обліку відвідувачів чи табелювання робочого часу працівників.
  • Шлагбауми, автоматичні ворота - використовуються для контролю перетину КПП, можуть відкриватися як охоронцем зі свого посту, так і за допомогою спеціальних брелоків, RFID міток, введення коду на клавіатурі, шляхом дзвінка з мобільного чи застосунку в смартфоні.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!