Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Українців готують до високих цін на абрикоси
 
10-05-2011, 23:17  Господарство

Українців готують до високих цін на абрикоси

 
Зимові скачки від відлиг до сильних морозів не пройшли безслідно для плодових дерев. Погода тоді зіграла з рослинами злий жарт: ошукані теплом бруньки почали розпускатися, підставляючи себе під удар. Швидше за все, на хороший урожай абрикосів не варто розраховувати і в цьому році. Цвітіння показало, що різкі перепади температур нормально перенесла тільки дички, пише КП.

Українців готують до високих цін на абрикоси




- Ми обстежували абрикоси в Донецьку і на півночі області і побачили, що бруньки культурних сортів ще взимку були пошкоджені сильними морозами, тому великого врожаю великоплідних сортів не буде, - зазначив доктор біологічних наук Олексій Поляков, науковий співробітник Донецького ботанічного саду. - А ось дичка морози перенесла нормально і цвіте добре. Та й на півдні області абрикоси могли перезимувати трохи краще.

До того ж під час цвітіння абрикосів не було заморозків, а це вже велике досягнення для нашого регіону. Кілька останніх років саме весняні заморозки збивали цвіт, залишаючи дерева безплідними. Нинішні дощі хоч і заважають запиленню, але вони не такі небезпечні, як морози.

- Для цвітіння сприятлива тепла, в міру волога погода, - пояснив Олексій Поляков. - Зараз ідуть дощі, але через кілька днів все може змінитися, будемо чекати.

Зараз зацвітають груші, а за ними підуть яблуні. Можливо, до цього часу перестануть лити дощі і хоча б основні фрукти у нас будуть свої і дешеві - у всякому разі, фахівці обіцяють нормальний урожай груш.

За матеріалами "Полеміка"

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!