Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Гряде чергова епідемія. Як зберегти здоров'я членів сім'ї
 
9-10-2011, 00:52  Медицина

Гряде чергова епідемія. Як зберегти здоров'я членів сім'ї

 
Декілька разів на рік настає час, коли всім членам родини необхідно бути вкрай обережними, щоб не піддати небезпеці своє здоров'я, а також здоров'я своїх домочадців. Як правило, це необхідно робити в той період, коли щосили бушує якась чергова епідемія - адже в ці моменти заразитися самому і заразити тих, хто проживає поруч дуже легко, в той час як вилікуватися набагато складніше.

Гряде чергова епідемія. Як зберегти здоров'я членів сім'ї



У такі періоди не варто ставитися до свого здоров'я байдуже, так як така легковажність може дорогого коштувати. Дотримуватися запобіжних заходів і намагатися уникнути зараження - це основне завдання будь-якої розсудливої людини у небезпечні періоди різноманітних епідемій.

Звичайно, якщо лихо вже сталося і хтось з домочадців заражений - зволікати не можна. Потрібно негайно здійснити термінове замовлення ліків з доставкою і приступити до лікування хворого, намагаючись не допустити поширення інфекції. Однак, якщо поки що везло уникати зараження, слід дотримуватися деяких рекомендацій, щоб везіння не покидало вас і надалі.

Перше - необхідно відразу ж зробити всі потрібні щеплення, якщо немає ніяких протипоказань щодо цього. Багато хто з нас забуває про вакцинацію або вважають її непотрібною, за що згодом і сплачуються власним здоров'ям. Щеплення особливо важливе в період епідемії грипу - адже воно є достатньо надійною гарантією того, що до цієї хвороби вдасться уникнути.

Також, за можливості, варто уникати місць масового людського скупчення. Зрозуміло, що роботу і навчання поки що ніхто не скасовував і ходити туди обов'язково. Однак, це не стосується різноманітних торгових центрів та розважальних закладів, відвідування яких можна цілком безболісно відкласти або перенести на той термін, коли небезпека зараження залишиться позаду.

Варто дотримуватися звичних й необтяжливих запобіжних заходів - наприклад, мити руки після відвідування вулиці і особливо після перебування в громадському транспорті - адже саме там, на поручнях, в основному збирається безліч мікробів. Заразитися в громадському транспорті легше легкого.

Не зайвим буде носити респіратор - це в деякій мірі допоможе вберегтися від інфекцій, що передаються повітряно-крапельним шляхом. Однак, варто пам'ятати, що з респіраторними масками теж потрібна обережність - їх потрібно часто міняти. В іншому випадку така маска із засобу захисту може перетворитися на ще один розсадник небезпечних мікробів.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!