Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Новий пульт врятує Житомирські підприємства.
 
3-02-2010, 15:44  Технології

Новий пульт врятує Житомирські підприємства.

 
Новий пульт врятує Житомирські підприємства.
Новий пульт врятує Житомирські підприємства.

У Житомирі почала діяти програма з впровадження автоматизованих систем раннього виявлення та оповіщення про загрозу або виникнення екологічних і техногенних катастроф.



У Житомирі на сьогоднішній день функціонує більше 50 підприємств, що використовують у своїй роботі різні хімікати, небезпечні технології, вибухонебезпечні речовини і багато іншого. У разі виникнення поломок, збоїв чи порушень у роботі таких підприємств, місту можуть загрожувати техногенні або екологічні катастрофи. Щоб вчасно вжити заходів і не допустити виникнення небезпечних ситуацій, з 2006 року у нас в країні розробляється спеціальна програма автоматичного оповіщення. Датчики систем спостереження встановлюються на підприємствах і миттєво передають сигнал тривоги на центральний пульт. Йдеться не про банальну пожежу, а про більш складні ситуації - виток небезпечних речовин, підвищення концентрації шкідливих парів і так далі.

Як розповів президент Асоціації учасників програми раннього оповіщення Леонід Пашкевич, в Житомирі до програми оповіщення приєдналося поки всього два підприємства. Це заправні станції. Але в плани ГУ МНС входить підключення до центрального пульту всіх без винятку підприємств, що використовують у своїй діяльності потенційно небезпечні речовини і технології. До 2012 року на всіх небезпечних підприємствах Житомира будуть встановлені автоматизовані системи спостереження.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!