Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чотири з 10 Житомирських губернаторів займали цю посаду менше року
 
26-09-2011, 19:52  Влада

Чотири з 10 Житомирських губернаторів займали цю посаду менше року

 
«Коментарі» неодноразово проводили дослідження ефективності роботи керівництва в регіонах. В цілому, висновки не дуже втішні. Зараз же вони порахували загальну кількість глав областей за роки Незалежності, їх число по кожній області, час призначення і звільнення, і зрозуміли - серед обласного керівництва спостерігається воістину божевільна текучка кадрів. Судіть самі: за роки Незалежності на посаді губернатора (спочатку представника президента) побувало 209 осіб (210 став нинішній глава столичної адміністрації Олександр Попов, призначений Президентом Віктором Януковичем без волевиявлення киян на виборах). Всього ж глав ОДА звільняли 246 разів. Тобто в середньому за два роки у всіх регіонах країни змінювався головний керівник. У середньому ж за 19 років існування інституту постпредів і губернаторів, кожні 28 днів летіла одна керівна голова. У природі настільки мало живуть, наприклад, бджоли і трутні (загалом їх життя укладається в півтора-два місяці).

'Чотири




Природно, губернаторська чехарда автоматично призводить до перманентних пертурбацій у всій вертикалі регіональної влади: активно замінюються заступники попереднього голови ОДА, керівники управлінь, а також начальство в правоохоронних органах. До цього також варто додати часткову заміну глав районних держадміністрацій «під» нового керівника області. У результаті в регіон приходить ціла юрба нових необстріляних людей, які бачать своє завдання зовсім не в розвитку довіреного регіону, а в тому, що б побільше «нацарювати».

У Житомирській області за 20 років незалежності було 10 губернаторів:

Антон Малиновський (квітень 1992 - квітень 1998)

Володимир Лушкін (квітень 1998 - серпень 2001)

Микола Рудченко (вересень 2001 - січень 2004)

Сергій Рижук (січень 2004 - лютий 2005)

Павло Жебрівський (квітень-грудень 2005)

Ірина Синявська (грудень 2005 - травень 2006)

Юрій Андрійчук (червень 2006 - грудень 2006)

Юрій Павленко (грудень 2006 - жовтень 2007)

Юрій Забела (листопад 2007 - березень 2010)

Сергій Рижук (березень 2010 - ...)



Забела йде, Рижук повертається

До речі, рекордсменом за кількістю губернаторів стала Запорізька область - за роки незалежності керівники мінялися 16 разів. Самим стабільним кадровим регіоном стала Рівненська область, де за час Незалежності змінилося всього лише 5 губернаторів.

Як зазначають «Коментарі», аналіз ситуації з місцевою владою в Україну призводить до невтішного висновку: героями нашого часу стали тимчасові виконавці, які, мабуть, розуміючи це, зацікавлені лише в одному: «зачистити» доручений їм об'єкт до того часу, поки їх не поженуть . А звільнять їх незважаючи ні на що: хоч ти щось роби, хоч не роби.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!