Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Про проблеми каналізації в Житомирі, або звідки запах?
 
27-07-2011, 01:00  Новости Житомира

Про проблеми каналізації в Житомирі, або звідки запах?

 
Цього літа в Україні як ніколи багато неприємних подій, пов'язаних з отруєннями дітей і дорослих, а також із захворюванням на холеру, яка поклала на лікарняне ліжко в цілому вже більше двох десятків людей в Маріуполі.


Про проблеми каналізації в Житомирі, або звідки запах?



За інформацією Першого віце-прем'єр-міністра Андрія Клюєва, тільки за станом на кінець червня в Україні зареєстрована 21 спалах гострих кишкових інфекцій і харчових отруєнь, при яких постраждало 330 осіб, у тому числі 197 дітей. За даними Уряду, спалахи були зареєстровані на території 14 регіонів.

За даними, озвученими на колегії управління МНС в Житомирській області, за 1 півріччя у Житомирській області сталося дві НП, пов'язаних з харчовими отруєннями дітей, одне з них в Житомирі: навесні були госпіталізовані 12 вихованців Житомирської спеціалізованої школи-інтернату для глухих дітей.

Є проблеми в містах України і з якістю питної води ... Справа не тільки в дірявих трубах водопровідної системи.

Як розповів Едуард Кругляк, в 2007 - 2009 - заступник мера Житомира, який курирував питання ЖКГ, в Житомирі є проблема з зливовою каналізацією. Це видно не тільки під час дощів, коли на центральних вулицях (Котовського-Щорса, Хлібна) вода заливає тротуари. У жаркий час у місті чути запах каналізації: виявляється, в Житомирі багато будинків, підприємств, фекальна каналізація яких «врізана» в зливову.

Свого часу в 2009 році міська влада щільно займалася цією проблемою на вулиці Котовського спільно з відповідними службами водоканалу.

Цю роботу необхідно продовжувати, оскільки в Житомирі таких випадків багато, це стосується, насамперед, приватного сектора і підприємств. Треба розбиратися, оскільки це проблемне питання в районі стадіону Спартак, вулиць Котовського-Східної, на Транспортній, на Бориса Тена до вулиці Східної.

На думку Кругляка, це повинна бути ціла програма, яка вимагає фінансування.

Зливова каналізація в Житомирі має свої очисні. Вода з лівневок проходить очищення і далі йде в річку.

«Я вважаю, що в цьому питанні потрібно було б створити комісію, яка б розбиралася в проблемі. Необхідно близько 100 тисяч гривень, щоб розкрити колодязі і точно знати, куди насправді врізана каналізація у проблемних районах », - сказав Кругляк.

Можливо, проблема лівневок напряму і не пов'язана з якістю питної води, але вимагає рішення ...
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!