Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирській області продають браковані іграшки
 
3-05-2010, 23:51  Бізнес / Суспільство / Кримінал / Влада / Випадки / Відпочинок

У Житомирській області продають браковані іграшки

 
'У

Після чергової перевірки Держспоживстандарт зажадав зняти з реалізації половину асортименту іграшок, що продаються.

Протягом першого кварталу 2010 року фахівці Держспоживстандарту України перевірили в торговельній мережі 55 тис. іграшок. Через невідповідність нормативних документів (НД) було забраковано та знято з реалізації майже 32 тис. (58,2%) перевірених іграшок. Загалом, було перевірено 534 суб'єкта господарської діяльності, 507 з яких порушили вимоги НД.
'У

Більша частина порушень припала на те, що іграшки продавалися без відповідних документів про їх якість, відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар і невідповідність вимогам НД.

Зокрема, чимало порушень щодо реалізації іграшок іноземного виробництва без належного маркування та повної інформації про товар були виявлені в Івано-Франківській та Одеській областях.
'У

Через наявність дефектів виробничого характеру (нерівномірного набивання, випадіння ворсу, несиметричність крою, нерівність стрічок м'яких іграшок, ріжучі краї, наявність гострої металевої фурнітури, осипання декоративного покриття, неякісне з'єднання дрібних деталей) фахівці управлінь у справах захисту прав споживачів забракували іграшки в Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Сумській, Херсонській та інших областях.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!