Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Ігор Лисов: Нові державні програми полегшать розрахунок за послуги ЖКГ для кожної сім'ї
 
25-03-2011, 22:54  Економіка

Ігор Лисов: Нові державні програми полегшать розрахунок за послуги ЖКГ для кожної сім'ї

 
З метою полегшити громадянам оплату за житлово-комунальні послуги держава розробила так звані адресні субсидії, які оформляються у відповідних органах виконавчої влади.

Ігор Лисов: Нові державні програми полегшать розрахунок за послуги ЖКГ для кожної сім'ї



Як повідомляє прес-служба Партії регіонів, про це повідомив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики Ігор Лисов.

«У зв'язку з тим, що у нас до сьогоднішнього дня не прийнятий Житловий кодекс, в якому чітко прописані формули взаємин між населенням і обслуговуючими організаціями, сьогодні дисципліна оплати за послуги ЖКГ не дуже висока. Тому в цьому процесі необхідно державне регулювання, щоб людям було не важко оплачувати комунальні послуги », - зазначив Ігор Лисов.

За його словами, борг населення за оплату житлово-комунальних послуг становить близько 1,5 млрд. гривень. Загальний борг, який повинні виплатити енергогенеруючим компаніям, - близько 11 млрд. гривень. «Тобто решту повинні виплатити ті структури, які на сьогоднішній день є операторами подачі послуг населенню», - уточнив народний депутат.

Він також повідомив, що вже завершена розробка схеми диференціації оплати, при якій точкою відліку служить загальна площа квартири. «Людина, яка має велику квартиру, принесе з неї більший прибуток у бюджет», - пояснив парламентарій.

Однією з причин високого рівня споживання послуг ЖКГ населенням парламентарій назвав той факт, що на сьогоднішній день наш житловий фонд не відповідає вимогам енергозберігаючих технологій. «Співвідношення втрат теплової енергії в зимовий період значно вище, ніж повинно бути для тієї кліматичної зони, де знаходиться та чи інша область чи місто», - резюмував Ігор Лисов.
За матеріалами RuporZT

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!