Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні під Житомиром святкували День пасічника
 
19-08-2011, 22:04  Господарство

Сьогодні під Житомиром святкували День пасічника

 
19 серпня 2011 на території пасіки фермерського господарства «Пчеландія» та оздоровчого комплексу «Чудодієво» села Вишпіль Черняхівського району пройшло обласне свято меду та урочистості з нагоди Дня пасічника.

Сьогодні під Житомиром святкували День пасічника



Пасічників всього регіону зібрав губернатор Сергій Рижук, який приїхав сюди разом з єпископом Никодимом. Перед цим вони разом брали участь у святковому молебні, у Свято-Преображенсоком соборі, присвяченому яблучному Спасу.

Заходи проводилися з метою залучення уваги до розвитку бджільництва в області, яке не тільки дає такі унікальні продукти, як мед, пилок, прополіс, маточне молочко та інші, але є важливим елементом технології вирощування сільськогосподарських культур, підвищення їх врожайності.

Кращим бджолярам області вручили нагороди Міністерства аграрної політики і продовольства України «Знак пошани», нагороди союзу бджолярів України «Почесний бджоляр України», почесні грамоти облдержадміністрації, обласної ради, головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації.

Сам Рижук, за його словами, має 17 вуликів, на які примудряється знаходити час і доглядати. Про бджіл він може говорити годинами.

Завдяки запиленню бджолами прибавка врожаю становить: гречки - 40-60%, технічних культур - 40-70%, соняшнику - 30-40%.

Станом на 1 січня 2011 року в усіх категоріях господарств області утримувалося 156 тис. бджолосімей, у тому числі 152,1 тис. бджолосімей (97,5%) у господарствах населення, у сільськогосподарських підприємствах - 3,9 тис. (2,5 %).

За минулий рік у всіх категоріях господарств вироблено 5680 тонн меду, що на 143 тонни більше ніж у позаминулому році, в тому числі у населення - 5032 тонни, в сільськогосподарських підприємствах - 48 тонн.
Програмою розвитку агропромислового комплексу в Житомирській області на 2011-2015 роки передбачено в цьому році і направляється 700 тис. грн. для підтримки галузі бджільництва.

З них 400 тис. грн. для здешевлення придбання цукру (на 4 грн. / кг) на одне годування бджіл на пасіках в 20 і більше бджолосімей, 200 тис. грн. для здешевлення придбання вуликів (50 грн. за одиницю), 100 тис. грн. для здешевлення вартості придбання засобів захисту бджіл з розрахунку до 10 грн. на одну бджолосім'ю.



ФОТО: Сергій Харчук, «Журнал Житомира»

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!