Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Вода з-під крану безпечна для здоров'я, стверджують у КП "Житомирводоканал"
 
21-09-2016, 21:42  Господарство

Вода з-під крану безпечна для здоров'я, стверджують у КП "Житомирводоканал"

 
Вода з-під крану безпечна для здоров'я, стверджують у КП "Житомирводоканал"

Після санітарно-очисних робіт якість води має покращитися лише частково, так як основне джерело води для міста - водосховище «Відсічне» - страждає від цвітіння, а річка Тетерів - від замулення підземних джерел.

Заступник начальника цеху водопроводу КП «Житомирводоканал» Тамара Ступакова в розповіла журналістам таке:

«Я б не сказала, що вода шкідлива. Знезаражена вода перевіряється на вміст кишкової палички і на мікробне число. Немає перевищень норми. Так само і за хімічним складом - вода відповідає нормі відповідно до Держстандарту і ДСанПіН. Те, що вода має присмак і кольоровість, пояснюється тим, що в ній багато фітопланктону. Після того, як синьо-зелені водорості гинуть, вони віддають в воду марганець, а цей хімічний елемент при окисленні дає коричневий колір. Ми його відфільтровуємо, але вода йде в мережу старими чавунними трубами, в яких йде процес корозії і живуть залізобактерії. Вода має присмак і запах, але для здоров'я - абсолютно безпечна.»

За її словами річка вже не самоочищається, так як замулені підземні джерела. Для зміни ситуації просто фізичного і хімічного очищення недостатньо - необхідне нове обладнання.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!