Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » 20 фактів про Макдональдс!!!
 
4-03-2010, 21:07  Культура / Суспільство / Випадки / Відпочинок

20 фактів про Макдональдс!!!

 
'20

1. У 1970-му американці витрачали на цю їжу 6 мільярдів доларів на рік, у 2001 – більше 110 мільярдів. Це більше, ніж на вищу освіту, комп'ютери, автомобілі. Більше, ніж на книги, фільми, журнали, газети, відео і музику – разом узяті.
'20

2. Середньостатистичний американець з'їдає 3 гамбургери й 4 порції смаженої картоплі щотижня.
'20

3. Кожен восьмий працівник у США колись працював у "Макдональдсі".
'20

4. "Макдональдс" споживає свинини, яловичини і картоплі більше всіх у США, курки – трохи менше, ніж фастфуд "Кентуккі фрайед чікен".
'20

5. Спеціально для "Макдональдса" виведена порода курей з величезною грудиною, "Містер МД". З білого м'яса грудинки робиться популярне блюдо в меню, "Чікен Макнаггетс". Це змінило всю індустрію виробництва курятини. Курку стали продавати не цілком, як 20 років тому, а нарізаною на шматки.
'20

6. Золоті арки "Макдональдса", на думку психолога Луїса Ческіна, - фрейдистський символ. Це "пара величезних грудей" матінки Макдональдс...
'20

7. Двом третинам усіх працівників мережі швидкого харчування немає 20. Вони працюють за дуже маленьку платню, виконуючи прості операції. У 1958 в "МД" з'явилася перша інструкція на 75 сторінках, що у деталях описує порядок всіх дій з приготування їжі й способи спілкування з покупцями. Сьогодні в такій книзі 750 сторінок, і її називають "біблією Макдональдса".
'20

8. Плинність кадрів у фастфуді – до 400%. Типовий працівник іде з кафе вже через 4 місяці. Серед працівників багато підлітків з бідних сімей та іммігрантів, особливо з Латинської Америки, які знають по-англійськи тільки назву блюд у меню.
'20

9. Маленька зарплата й відсутність захисту праці підмінюється створенням "духу команди" у юних працівників. Вже досить давно менеджерів "Макдональдса" вчать, як грамотно хвалити підлеглих і створювати ілюзію їх незамінності. Адже це дешевше, ніж підвищувати зарплату.
'20

10. Травматизм у молодого персоналу в два рази вище, ніж у дорослих. Щороку калічаться у своїх кафе 200 000 чоловік.
'20

11. Юна робоча сила любить пожартувати. Відеозаписи у фастфудах Лос-Анджелеса показали, що тінейджери чхають в їжу, лижуть пальці, колупають в носі, гасять цигарки об продукти, скидають їх на підлогу. У травні 2000 року троє підлітків з "Бюргер Кінга" в Нью-Йорку були арештовані за те, що близько 8 місяців плювали і мочилися в блюда. У міксері живуть таргани, а пацюки лазять ночами по залишених для розморожування гамбургерах... Відомо, що багато працівників фастфуду не їдять у рідному кафе, поки самі не приготують собі порцію.
'20

12. Смак картоплі з "Макдональдса" подобається всім. Раніше він залежав винятково від жиру, в якому її смажили. Десятки років це була суміш 7% бавовняного масла і 93% яловичого жиру. У 1990-му люди повстали проти холестеролу, і у фастфудах перейшли на 100% рослинну олію. Але смак-то потрібно було залишити тим же! Якщо ви сьогодні попросите в "Макдональдсі" відомості про склад страв, то наприкінці довгого списку прочитаєте скромне "натуральний ароматизатор". Це універсальне пояснення того, чому у фастфуді все так смачно...
'20

13. Рецепти картоплі і гамбургерів треба шукати не в кулінарних книгах, а в працях "Технологія харчової промисловості" та "Інжиніринг їжі". Те, що ми там їмо, за останні 40 років змінилося більше, ніж за попередні 40 000. І смак, і запах гамбургерів робиться на величезних хімічних заводах Нью-Джерсі.
'20

14. Близько 90% всіх продуктів, які ми купуємо, пройшли попередню обробку. Консервація й заморожування вбивають природний смак їжі. Тому останні 50 років ні ми, ні фастфуд не змогли б прожити без хімічних заводів.
'20

15. Окрім смаку продуктів для "Макдональдса", компанія "Інтернейшнл Флаворс енд Фрагрансез" виробляє запах 6 з 10 найпопулярніших парфумів світу, включаючи "Бьютіфул" "Есті Лаудер" і "Трезор" "Ланкома". А також запахи мила, засобів для миття посуду, шампунів та ін. Все це результат одного процесу. Голишся ти фактично тим же, що в тебе на вечерю.
'20

16. Робота на м'ясокомбінаті стала найнебезпечнішою в Америці: тільки офіційний показник складає 40 000 поранень на рік. М'ясокомбінати США обробляють до 400 туш на годину, у той час як у Європі не більше 100. Через низьку зарплату тут працюють одні іммігранти.
'20

17. Корови фермерів харчувалися, як їм і належить, травою. Корови, призначені для великої фастфудівську м'ясорубки, за три місяці до умертвіння величезними стадами заганяються на спеціальні майданчики, де їх годують зерном і анаболіками.
'20

18. Одна корова може з'їсти більше 3 000 фунтів зерна й набрати 400 фунтів ваги. М'ясо при цьому стає дуже жирним, якраз для фаршу.
'20

19. Зростання цін на зерно погіршило і без того жахливу ситуацію. До 1997 р. - першого випадку коров'ячого сказу – 75% американського худоби їли останки овець, корів і навіть собак і кішок з притулків для тварин. За один 1994 корови США з'їли 3 млн. фунтів курячого посліду. Після 1997 р. в раціоні лишилися добавки зі свиней, коней і курей разом з тирсою з курників.
'20

20. Ожиріння – друга після куріння причина смертності в США. Щороку помирає від нього 28 000 чоловік. У 2 рази зріс рівень ожиріння в англійців, які більше всіх європейців люблять фастфуд. У Японії з їх морською та овочевою дієтами товстих раніше майже не було – сьогодні вони стали як усі.

'20


Ого!... Хоча і так відомо, що харчування в МакДональдс - це не корисно... Але все ж таки дякую за інформацію, мені було цікаво і корисно це почитати, як, я думаю, і всим іншим! winked
Дякую! :)


Якщо кожен з нас буде в дома харчуватись одними бутербродами,смаженою картоплею та запивати газованими напоями,то в кожного будуть ті самі болячки,що і від МакДональдс.Потрібно правильно харчуватись,тримати золоту середину!!!


Работаю в одном из Макдональдза Днепропетровска уже 3 года и могу с уверенностью сказать, что половина того, что сдесь написано-бред!!! А над фотками вообще смеялся wink


Цитата: Павел
Работаю в одном из Макдональдза Днепропетровска уже 3 года и могу с уверенностью сказать, что половина того, что сдесь написано-бред!!! А над фотками вообще смеялся wink

А друга половина правда???


Павел,
Пашенька, прости старуху, ты либо откровенно врешь, либо очень глупый. Выбирай что тебе больше нравиться. Других вариантов написания такого комментария просто нет.


Надо правильно питатса а не есть всякую гадость


Гамбургер из МД уже после 15мин. съесть не возможно (прпктически) запах, вкус, не тот, а возмите батон и колбасу и с этого всего "сморганить" бутерброд, то то что мы не съели на завтрак можно употребить на ужен))
Вопрос:
Где химия????


Нормально испеченный хлеб храниться неделю. только постепенно подсыхает снаружи. Это по домашним рецептам без Ешек. А домашнюю колбасу можно хранить при плюсовой температуре довольно долго.


ето наверное в америке так а унас видно как там ето всё готовят и такого не может быть потому что говорили что мак дональз ето самое чистое заведение из всех кафе!


Смішно, просто , смішно. Ну хіба люди не розуміють, що усюди по різному? В одному "МД"...плюють у їжу в іншому ні, це від тих хто там працює залежить, і не маожна всі "МД" під одну риску підводити.
Звичайно їсти там щкідливо, це усі знають, але не все так погано, якщо робити це не так часто.

Деякі люди палять цигарки, деякі пїють забагато алкоголю.+ Озоновий шар вже не такий як 100 років тому, ми потерпаємо від сонячної радіації, радіації Чорнобильської станції, страждаємо від вихлопних газів машин та заводів. Забрудьнюємо всілякими способами навколишнє середовище...і переймаємося "МД"?
Кожен травить свій організм по своему, а якщо ще й спортом не займаємося.... tongue
у кінці кінців, всі ми помремо, просто кожен вибирає сам для себе, від чого йому вмерти.


itachi23, блестящий комментарий!! как раз то что и я хотел сказать)


Itachi23,
слишком пессимистично!надо относится к миру так как будто ты живешь последний день!нужно ценить каждую секунду прожиую тобой!и все будет хорошо!просто верь в хорошее!живи настоящим,не сравнвай с прошлым и не заглядывай в будущеее и all be ok


Не сравнивайте фастфуды в Америке и в Европе(в том числе наши).
У нас разный менталитет и очень многие вещи делаются по-разному.
У нас пока еще более-менее натурально это все делается - в плане тех же продуктов.
Да и за стандартами следится очень строго.
Кстати, как для Европы, в Украине один из самых вкусных и уютных макдональдсов - слышал отзывы от самих европейцев.



та вы все дибилы. зайдите сначала в Мак, посмотрите что там делается, а потом высказывайте свои глупые, недоразвитые мыслишки.


Ну вы даете, нормальные фотки! что там страшного? вы зайдите на базар после торговли, зайдите в совдеповскую больницу - все сыпется, зайдите в на склад супермаркета..... Если так все не любят мак, чего все туда ходят, и почему нету украинской альтернативы?....


Ну вы даёте! Я сам из Полтавы - и работал я в "МД" 2 года - Админом, и по видеонаблюдению!!! То бывало что и по суткам бывал на работе, вобщем хочу сказать что у нас строгая чистота и порядок !!! а тот кто тут пургу гонит - просто хочет впечитляющий скандал!!! Я досегпор хожу в "МД", кушаю и жив)))) так что продолжайте кушать то что до етого эли!!!


люди я думаю так, считать 100%натур продуктом можна то что ты выростил и приготовил сам тоесть все домашнее у бабушки и колбаска и хлебуше!!!де вероятность того что ты купив колбасу на базаре или супермаркете она не будет с собачек или крысок, что ее ни де не роняли и что в нее не пливали когда она готовилась???
на счет МД все знают что вредно но все идут и кушат там потому что вкусно!!!и как было выше сказано МД и его пища не самая главная причина смертности есть поважнее и по серезнее причины о которых нам нужно волноваться больше и делать что то с ними!!!


Неверю!!!!!!!!!!!!!! fellow


Malya ты дебил,как такой "грамотный" мог работать админом??? Убейся об стену!!!!!!


Все это гониво.В макдонльдсе такого ужаса не встретишь.Скорее всего вокзальная лавка.А вообще все фастфуды дерьмо собачье.Убивая свое здоровье платить за их отраву.....Неееееет.Питайтесь правильно.Вместо бургера сьешь орехов грецких или прочих семян,ростков,фруктов.Зачем осознано убивать себя.


Ребята, все это не правда, я тоже работала на кухне в Маке. Какие окурки, о чем вы. Наши куряги бегали далеко за здание на перерыве покурить, а на кухню без спецфартука, обработки рук каким-то спиртом после тщательного мытья не пускают. Везде все протирается, моется, меняется. Да там и физически некогда гадить и плевать в блюда. Все эти фото либо не из Мака, либо сделаны во время какой-нить ночной уборки, когда везде все выгребается, вымывается глобально.
Понятное дело, что еда эта вредная, я этого не отрицаю, тут уже каждый думает своей головой и выбирает что ему по душе. Но то, что там все готовится по определенному стандарту все очень чисто и за всем очень следят менеджеры чистая правда. Мясные котлеты, кстати, изображенные на одном из фото, берутся каждый раз только целофановой перчаткой, которая тут же после укладки мяса на гриль, выбрасывается, и так каждый раз.

Вот и судите теперь о правдивости написанного в огород макдональдса. Скорее написанное относится вообще к сфере быстрого питания и нормам, которые не соблюдаются в большинстве заведений такого типа.


да, фотки древние, как в селе Крыжополь


Эти фото могут быть из любого ресторана быстрого питания!! Как понять что это именно Макдонольдс??


работаю в МакДональдзе в Киеве(Майдан)уже 3года!все написаное бред!!!


тот кто работал там и был по ту сторону касс знают о тех стандартах и требованиях к скорости чистоте и точности работы, а тот кто приходит покушать туда раз в пол года увидев какая там суета и увидел там булочку/картошку/салфетки/стаканчики/мясо на полу, будет везде и всем рассказывать как там грязно шумно и т.д.


"МД"-ГОООООВНООООО!!!!!

Люди,которые работают в "МД"-глупо защищать то,о чем Вы совсем не знаете!!!Ведь Вы ,как говорится,последнее звено перед потребителем,и никто из Вас ,даже руководство не знает каким говном пичкают народ,а чистота в помещениях это совсем не главное!!!
P.S. Не ешьте это говно-козлятами станете!!!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!