Багато фахівців не рекомендують вживати в їжу яловичину, посилаючись нібито на складність перетравлення даного м'яса в шлунку і його низькі поживні якості в порівнянні з іншими сортами. Яловичина здавна вважається пісним м'ясом.
Завдяки даній властивості на ринку яловичину продають за тією ж ціною, що і свинину, або навіть дорожче.
Дослідження, проведені російськими фахівцями, тільки підтвердили факт на користь яловичини. Як виявилося в пісному «червоному» м'ясі менше жиру, ніж в курці, особливо відгодованій.
Якщо курку перед забоєм годували кукурудзою, то в 100 грамах даної курки, міститься 129 калорій і 4,8 грама жиру. А в 100 грамах яловичого м'яса - 135 калорій і лише 4,5 грамів жиру.
Яловича вирізка містить у три рази більше заліза і майже в чотири рази більше цинку, вкрай необхідного для імунітету.
Раніше повідомлялося, що вживання м'яса в середньому віці як мінімум двічі на тиждень допомагає підтримувати незалежність і активність в старості. До такого висновку прийшли японські вчені, провівши дослідження. Вони припускають, що вживання м'яса в кількостях, зазначених у дослідженні, може допомагати старим людям зберегти більше м'язової маси за рахунок збільшеного прийому білків, що, у свою чергу, впливає на здатність людей похилого віку робити повсякденні справи.