Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Київський плейбек-театр у Житомирі!
 
16-03-2010, 20:00  Культура / Відпочинок

Київський плейбек-театр у Житомирі!

 
Київський плейбек-театр у Житомирі!

13 березня Житомир (соціально-психологічний факультет ЖДУ) в рамках проекту «Фестиваль практичної психології» відвідав київський плейбек-театр "Театр імені глядача" під керівництвом Ірини Грабської, кандидата психологічних наук та просто закоханої у свою справу людини! Це було дивовижне дійство, що тривало близько двох годин і принесло масу задоволення як глядачам, так і самим акторам.
Для тих, хто не в курсі - "Плейбек-театр" (Play-back) - це унікальна взаємодія між глядачам та аудиторією; один глядач розповідає історію або випадок з власного життя, обирає акторів для виконання ролей, а потім спостерігає як ця історія одразу ж програється, набуваючи артистичної форми та послідовності. Театр створює особливий ритуальний простір, де будь-яка історія перетворюється у театр. У ньому підтримується унікальність кожної особистості, що допомагає зміцнити зв'язок людей один з одним, зрозуміти універсальність та глибину почуттів.
Плейбек був започаткований у 1975 році у Нью-Йорку й у наш час поширений по всьому світу. В Україні існує три театри в Києві, один в Харкові й один в Дніпропетровську. Нарешті, за сприяння кандидата психологічних наук, доцента кафедри соціальної та практичної психології ЖДУ їм.Франка Віталія Климчука, це незвичайне видовище досягнуло Житомира!
'Київський

Київський театр відіграв унікальну виставу під загальною темою "Іноді трапляється. It happens". Глядачі розповідали історії з власного життя, які одразу ж втілювались на сцені гармонічною грою акторів. Розповіді були різними - про перше кохання та перший радіо-ефір, про складання іспитів водія та екзаменів в університеті, про радість материнства та непорозуміння з близькими... Вони були смішними та трагічними, глибокими та поверхневими - проте усі перетворювались у цікаві та неповторні спектаклі! Глядачі з перехопленим подихом спостерігали за грою на сцені. Автори історій дивувалися й, подекуди, пускали сльозу - на стільки схожою була гра акторів на їх переживання, на стільки точно вловлювались тонкі людські почуття! Та це й не дивно - усі актори мають психологічну освіту.
Можна довго розповідати про виняткові спектаклі плейбек-театру, та, насамперед, це необхідно бачити! Сподіваємося, що скоро така можливість буде у всіх жителів Житомира, оскільки Віталій Климчук має на меті започаткувати театр у нашому місті. Віримо, що неймовірна жага та ентузіазм будуть втілені у життя, а Житомир отримає ще одну унікальну річ - власний плейбек-театр!

Авт. Вікторія Журавська

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!