Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » У Житомирі виступить Київський плейбек-театр "Театр імені Глядача".
 
7-03-2010, 13:10  Культура

У Житомирі виступить Київський плейбек-театр "Театр імені Глядача".

 

У Житомирі виступить Київський плейбек-театр "Театр імені Глядача".

'У

У суботу 13 березня в Житомирі відбудеться виступ Київського плейбек-театру "Театр імені Глядача". Про це повідомив один з організаторів спектаклю Віталій Климчук.

Виступ з назвою: "Інколи трапляється ... Іноді трапляється ... It happens ..." розпочнеться о 15:00 в ауд. 101 філологічного факультету Житомирського державного університету імені Івана Франка.

Вартість квитків - 25 грн. Квитки можна придбати у Дар'ї Єрмілової (063) 3271190


Коротко про жанр плейбек:

У дослівному перекладі термін "Плейбек" звучить як "Театр відтворення", проте суть Плейбека більше відображають такі його назви як "Театр Ретроспективи", "Театр імпровізації" або "Театр глядацьких історій".

«Плейбек-Театр» створює ритуальний простір, де будь-яка історія, - не важливо, чи звичайна, незвичайна, незакінчена або розгорнута, - негайно перетворюється в театр. Тут шанується і підтримується унікальність кожної особистості, що вибудовує і зміцнює наш зв'язок один з одним як членів людського співтовариства.

Вперше «Плейбек-Театр» був зібраний в єдину організацію в 1975 році, її очолив Джонатан Фокс. «Плейбек» став частиною театрального експериментування 70-х - пошуків шляхів до глядача, наближення театру до повсякденної реальності і руйнування традицій сценарного театру. З тих пір «Плейбек-Театр» поширився по всьому світу, організації і постановки «Плейбек-Театру» проходять більш ніж в 30 країнах. Він процвітає в самих різних формах: як у театральних спільнотах, так і в сфері професійних послуг ділового та соціального сектору.

Дехто міг би сказати, що «Плейбек» - це форма зцілювального, навіть сакрального театру, яка дає можливість божественному проникнути у взаємодію тих людей , що зібралися разом. Проте, не можна не відчути, що такий театр ґрунтується на повсякденному житті і його подіях, коли спонтанне розігрування ситуацій з життєвого досвіду вибудовує відносини між людьми за допомогою поваги до гідності, драматизму і унікальності розказаних ними історій.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!