Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Я вважаю, що живу в Європі! А Ви?
 
18-04-2010, 15:47  Культура / Суспільство / Випадки / Відпочинок / Господарство

Я вважаю, що живу в Європі! А Ви?

 
Саме для таких проведемо простеньке соціологічне опитування:

'Я

1. Чи знаєте Ви, скільки двірників у цьому лісі?

2. Якщо вони є, як ви думаєте, в якому році вони прийдуть за Вашою торбинкою?

3. Як ви вважаєте, наскільки зацікавить вміст Вашої торбинки бездомних собак і диких звірів? І якщо зацікавить, то як вони будуть діставати цей вміст: акуратно і дбайливо або просто розколошматять кульок і розкидають все, що знайдуть у ньому, в радіусі 10 м?

4. Чи є акуратне складування торбинок зі сміттям в ярах заходом, що сприяє очищенню лісу?

5. Через скільки сотень років під дією води, повітря та глобального потепління розкладеться поліетилен, пластик зім'ятих пляшок і обгорткова фольга від Ваших чіпсів, жувальних гумок та їжі з ними?

6. Чи буде Ваш праправнук дбайливо зберігати Вашу пляшку з-під пива, яку випадково знайде в лісі через п'ятсот років на Вашому улюбленому місці?

7. Чи вірите Ви в те, що одного разу добрий чарівник на блакитному вертольоті, прошепотівши добре заклинання, очистить всі наші ліси луки і долини від сміття?
'Я

Реакція на цей тест мене завжди розчулює. Більшість обурюється: «Нехай вони прибирають!» На запитання «Хто такі вони?» Є два варіанти відповідей:

А. Двірники й спеціальні служби.

Б. Ті, хто так зас..в цей ліс.
'Я

У Маріїнському парку двірників напевно достатньо. Але ні в одному приміському лісі, де православні християни і співчуваючі атеїсти проводять додаткові вихідні, двірники не передбачені. До того ж, на один серйозний ліс їх має бути ціла армія. Ваш покірний слуга цю тему знає дуже добре, тому як у свою бутність студентом і сам декілька місяців на півставки працював двірником. Може бути, що саме з тих пір у мене така тяга до чистоти вулиць, а також лісів, полів і рік?
'Я

Це був дуже романтичний період. Я вставав о 4.30 і в помаранчевій безрукавці з мітлою в руках тупотів на вулицю поруч зі сплячим гуртожитком. Вулиця була зовсім невеликою, але я ледве з нею справлявся. Годинник можна було з собою не брати: з шести годин будильники у вікнах дзвонили кожні півгодини. Пам'ятаю, мені дуже хотілося розвісити на своїй ділянці оголошення: «Люди! Кидайте папірці і всяке сміття не під ноги, а хоча б під стіни будинків». За три години можна було б легко прибрати їх звідти, але коли вони ними методично «засіювали» всю ділянку, орати доводилося не по-дитячому. І ось це я кожен день важко працював просто тому, що комусь було ліньки донести обгортку від морозива до розташованого недопалок смітника або хоча б до стіни найближчого будинку. Мораль цієї байки така: двірники прибирають у кращому випадку обжиті місця. А різні лісові спеціальні служби зазвичай займаються крадіжкою дерев з лісу, організацією шашликів, полюванням для начальства та багато чим іншим.
'Я

На тих же, хто зас..ає ліс, розраховувати взагалі не доводиться. Штрафувати б їх, сволот, але кому у нас це потрібно? У сусідній Польщі (яка, як відомо, не закордон) за залишення сміття в лісі можна заплатити близько 50 грн. на наші гроші. Та що там сміття! Мого знайомого оштрафували за те, що він сходив по-маленькому на покинутій будові ... правда, в центрі міста.

Смітники в Україні та (для прикладу) в Данії: знайди 45 відмінностей. Я реально розгубився, коли вирішив викинути недогризок від яблука. В який із шести контейнерів (у кожному різні види сміття) його кидати?

Коли я після пікніка збираю сміття в кульок і тягну цей кульок за кілометр до смітника, знайомі зазвичай дивуються:
'Я

«Ти що, з дуба впав? Нехай ці прибирають! (див. вище)!»

І нариваються на тест (теж див. вище). Коли я чищу берег озера, тому що мене просто задовбав цей свинюшник, всі навколо дивляться на мене, як на божевільного. Здається, вони не можуть зрозуміти: якщо я двірник, то де моя помаранчева безрукавка, а якщо я з Грінпісу, то де куртка з логотипом на спині?

'Я

Але я не двірник і не з Грінпісу, у мене інша «шиза»:
я вважаю, що живу в Європі.


Може, я не один в ній живу?

Є ще європейці в Житомирі?

Агов? Відгукніться!!!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!