Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Під Житомиром люди збунтувалися проти вирубки лісу та будівництва. Погрожують перекрити трасу
 
11-04-2011, 22:32  Суспільство

Під Житомиром люди збунтувалися проти вирубки лісу та будівництва. Погрожують перекрити трасу

 
У селі Пряжево місцеві жителі вже більше двох років борються з незаконною вирубкою лісу. У народу зібралася не одна папка листування з прокуратурою. Відповідь одна - все законно. Жителі села підозрюють, що інших відповідей і не буде, оскільки, за їх інформацією, деякі ділянки в лісі насправді належать саме прокурорським працівникам та іншим силовикам ...

Під Житомиром люди збунтувалися проти вирубки лісу та будівництва. Погрожують перекрити трасу



Тим часом, ділянки забудовуються з катастрофічною швидкістю, багато продається. Інтернет пістрявить оголошеннями: «Продам ділянку в селі Пряжево, 15 сот. на річці Тетерів, дуже мальовниче місце, на височині. Сосновий ліс. Ділянка прямокутної форми »...

Дійсно, місце там живописне, та й від обласного центру 10 хвилин по хорошій дорозі.

Корінні жителі згадують, що саджали цей ліс більше 65 років тому, ще за часів, коли в колгоспах «ставили палички за трудодні, а на трудодень давали по 200 грамів пшениці, і це в кращому випадку».

Лісники стверджують, що дерева в цьому лісі хворі, ліс усе одно треба "чистити", але чистять нові господарі своєрідно - на корені рубають і хворі і здорові дерева, і нікому невідомо, куди цей ліс продають. Грошей сільрада від продажу лісоматеріалів не отримує, а місцеві жителі кажуть, що за кошти від його продажу можна було б прокласти по селу хороші дороги.

11 квітня за ініціативою керівництва Житомирської області на місце подій привезли журналістів. Влада продемонстрували бажання залучити пресу для вирішення питання, з яким жителі села звернулися особисто до губернатора Сергія Рижука. Тоді керівник області особливу увагу акцентував на листі групи жителів села Пряжево Житомирського району, які звернулися до губернатора з проханням зупинити незаконну, на їх переконання, вирубку лісу на території Сінгурівскої сільської ради і показали фото зрубаних дерев.

Губернатора на місці подій не було. Обласну владу представляв його заступник Олександр Никитюк, який при журналістах пообіцяв розібратися в питанні і на загальному сході села розповісти про результати раніше, ніж через місяць.

А жителі села попередили, якщо влада не вирішить питання, вони влаштують акцію протесту і перекриють трасу Житомир - Могилів-Подільський ...

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!