Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » В Різдво Христове, 7 січня, - можна випити і закусити!!!
 
7-01-2010, 19:00  Культура / Суспільство / Відпочинок / Релігія

В Різдво Христове, 7 січня, - можна випити і закусити!!!

 
Велику сімейну вечерю готують на саме Різдво - 7 січня. Традиційно всією сім'єю накривають на стіл. На столі має бути солома (або сіно, на згадку про вертеп і ясла), а на соломі - білосніжна скатертина. Зрозуміло, що в наші сучасні квартири сіно не принесеш, та й дістати його в містах не так просто. Але останнім часом у магазинах з'явилися гарні різдвяні скатертини з малюнками ялини та дзвіночками. Вони теж дуже прикрасять ваш стіл.

У центрі ставиться кутя. Потім інші, НЕ пісні страви:
'В

млинці, риба, холодне, молочне порося, свиняча голова з хріном, домашня ковбаса, печеня, медові пряники, ламанці з маком та медом, узвар.
До цього набору додавалися ще й напої, що вже залежало суто від смаку та можливостей господаря.

Різдвяний стіл обов'язково повинен відрізнятися достатком від вечері на Святий вечір 6 січня!

Приблизне меню:

кутя; заливне свинячого язика; селянський паштет зі свининою; салат з куркою та волоськими горіхами; салат з печерицями; качка, запечена з яблуками; риба фарширована; ковбаси; млинці з яблуками; розтягаї з грибами і рисом; колядки; пряники з горіхами; узвар; вино; пироги, пампушки, пряники.
'В

Так святкували наші предки.

Напиватися на Різдво теж не можна! Це - не світське свято і не ваш день народження. Якщо вам не терпиться наїстися - приступати до скоромної їжі можна вже після опівночі - у ніч на сьоме січня. Правда, поросят і гусей їсти вночі не рекомендуємо - це просто важко для шлунка.

7 січня ніякої важкої роботи робити не можна!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!