Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Сьогодні святкуємо Старий Новий рік!!!
 
14-01-2010, 00:11  Культура / Суспільство / Випадки / Історія

Сьогодні святкуємо Старий Новий рік!!!

 
У ніч з 13 на 14 січня українці відзначають Старий Новий рік - унікальне свято, незрозуміле для багатьох іноземців.

Зрозуміти і пояснити, для чого потрібне це свято, які в ньому користь та зміст, досить складно. Але тим не менш, відзначати спочатку Новий рік, а потім ще і Старий Новий рік - це традиція, що вже склалася.
'Сьогодні

Історія свята

Традиція відзначати Старий Новий рік виникла після 1918 року, коли в Росії було введено нове літочислення. Різниця між юліанським календарем "старим стилем" і григоріанським календарем "новим стилем" складає 13 днів, завдяки чому і з'явилося це, в якомусь сенсі, унікальне свято.
'Сьогодні

Різниця між юліанським і григоріанським календарями збільшується на один день кожні 100 років, коли число сотень на рік від Різдва Христова не є кратним чотирьом. Тому з 1 березня 2100 ця різниця складе 14 днів, і з 2101 Різдво та Старий Новий рік будуть відзначатися на день пізніше.

Старий Новий рік - це прекрасна можливість зустрітися з друзями, привітати тих, кого не встигли привітати, знову запалити вогні новорічної ялинки і ще раз посидіти за святковим столом. Зрозуміло, ширина розмаху святкування "другого" Нового року вже не та, та й вихідних днів на ці свята не передбачено... Але, тим не менш, кожному під силу внести "родзинку" у святкову вечерю 13 січня.

Наприклад, можна наліпити вареники з сюрпризами.
'Сьогодні

Серед традиційних вареників із сиром, капустою, вишнями, картоплею, частина може бути з нетрадиційними "начинками". Скажімо, з такими: цукор (весь наступний рік щасливчика очікує солодке життя), нитка (новий рік обіцяє подарувати подорожі), гудзик (до обновки), квасоля (до дітей), насіння (до нових знайомств), монетка (до грошей). Значення приємних сюрпризів можна цілком придумати і самостійно - було б бажання! Влаштуйте собі свято, адже можливість зустріти Новий рік двічі просто чудова!

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!