Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » А ви правильно спите?
 
23-04-2011, 08:11  Медицина

А ви правильно спите?

 
Ще якихось двадцять років тому безсоння було досить рідкісним явищем. Але зараз згідно з опитуваннями американців кожна друга людина приймає снодійне, щоб заснути. Навіщо ж людині сон і що відбувається з людським організмом під час сну?

А ви правильно спите?




Існують різні види сну: повільний, швидкий і нормальний. Коли ви засинаєте, ваші думки починають плутатися, але ви ще у свідомості - це початкова стадія сну. Потім настає неглибокий сон, що переходить у глибокий. Пік сонливості наступає на світанку - о 4-5 годині ранку.

Під час сну в організмі відбуваються різні процеси - падає артеріальний тиск, знижується частота серцевих скорочень. Проте якщо людині сняться сни, тиск може підвищитися, а серце заробити більше прискорено. Під час сновидінь також посилюється кровообігу для підвищення рівня активності мозку.


Кожній людині необхідна різна кількість сну. Хтось виспиться за 6 годин, а кому-то необхідно всі 12. Зменшення звичної кількості сну навіть на пару годин може серйозно вплинути на людину, адже під час сну відбувається відновлення сил, сон необхідний нам для росту і загального тонусу. Якщо ж ви не поспите кілька ночей, то незабаром вас чекає загальний дискомфорт, відчуття розбитості, втоми, втрата апетиту, занепад сил і сонливість. З'явиться дратівливість, провали пам'яті, погіршиться розумова діяльність. Особливо небезпечно це для тих людей, чия робота пов'язана з підвищеною концентрацією уваги, наприклад, для водіїв.



У 1959 році диск-жокей П. Тріпп під час благодійної акції провів без сну 200 годин. Через 5 діб у нього почалися галюцинації. Для того щоб знову прийти в норму, йому знадобилося 13 годин сну. Однак ще тривалий час після цього він відчував дискомфорт.

У 1964 році Р. Гарднер спробував провести 260 годин без сну. Через 4 доби він став дратівливим і нервовим.

Раніше існувала думка, що літні люди сплять менше молодих. Однак, це не так. Міняється сама структура сну. Літні люди сплять більше чутливо і можуть прокинутися від найменшого шуму.

І на завершення - не недооцінюйте вплив хорошого, повноцінного сну. Спіть і висипайтеся, і тоді кожен новий день для вас буде повний приємних відкриттів і задоволень.
Автор: LiNea


Джерело: bt-lady.com.ua

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!