Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Дочки успадковують від матері набагато більше, ніж здавалося
 
12-05-2011, 17:14  Медицина

Дочки успадковують від матері набагато більше, ніж здавалося

 
Те, що дочки дуже багато переймають від своєї мами - відомо давно. Але відповідно з недавніми висновками експертів, спадкування по материнській лінії до цих пір недооцінювалося. Експерти зібрали воєдино дані багатьох досліджень на цю тему і ось що вийшло.

0



Хвороби серця, мігрень, хвороба Альцгеймера і багато іншого дівчата з високою часткою ймовірності успадковують від своїх матерів, пише The Daily Mail з посиланням на дослідження учених з різних країн.

Так, фахівці з Інституту дослідження раку (Лондон) довели, що у дівчаток в 57% випадків починається менструація в тому ж віці, що і у їх мам (з можливою різницею всього в 3 місяці). Доктор Кейт Генрі з Нью-Йоркського Університету стверджує, що мігрень зустрічається у 70-80% жінок з тих, чиї мами страждали від постійних головних болів.

Луїз Саттон з Університету Лідс Метрополітен (Великобританія) жартує: «Якщо ви хочете завоювати олімпійську медаль, вам слід ретельніше вибирати батьків». Справа в тому, що вірогідність досягнення спортивних успіхів на 50% визначається генами.

Схильність до повноти також залежить від того, чи страждає ваша мама зайвою вагою. Згідно з висновками британців, наявність двох певних генів збільшує ймовірність розвитку ожиріння до 70%.

Рак грудей успадковується набагато рідше - лише в 3% випадків. Досить невелика ймовірність успадкування депресії - всього 10% (згідно з висновками декількох досліджень). Хвороба Альцгеймера передається генетично по материнській лінії в 30-50% випадків. Існує 20%-ий ризик перейняття хвороб серця і 50%-ий - ревматоїдного артриту.
За матеріалами: passion.ru

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!