Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Дівчата неправильно оцінюють свою вагу
 
20-12-2011, 21:52  Суспільство

Дівчата неправильно оцінюють свою вагу

 
Схудлі дівчата-підлітки в більшості своїй вважають себе більш вгодованими, ніж є насправді, пише журнал Eating Behaviors.

'Дівчата



Група вчених з Технічного університету в Дрездені спостерігала за 162 школярками у віці від 12 до 16 років. Жодна з них не страждала від розладів харчової поведінки. На початку експерименту були виміряні зріст і вагу дівчаток. Через 4 місяці вчені повторили вимірювання. Попередньо дослідники попросили підлітків оцінити зміни що відбулися з ними за цей час.

При оцінці свого зростання підлітки рідше помилялися, ніж при оцінці змін ваги. При цьому старші дівчата оцінювали коливання своєї ваги і зростання точніше, ніж молодші. Але, незалежно від віку, більшість дівчаток зі зміненим індексом маси тіла (ІМТ) були схильні недооцінювати його коливання.

Розповнілі підлітки гірше відчували зайві кілограми. Причому, чим вище був їх ІМТ, тим менше вони помічали приріст ваги. Схудлі учасники експерименту, навпаки, вважали себе товстішими, ніж є насправді. Тільки 41% схудлих дівчаток змогли відносно точно визначити, наскільки зменшилася їх вага.

За даними американської статистики, близько 5% дівчаток в США страждають від анорексії. Загалом, приблизно 15% американських дівчат-тінейджерів мають ті чи інші форми розладів харчової поведінки. У Росії обстеження студентів вузів показало, що у 46% з них присутні симптоми розладів харчової поведінки.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!