Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Яблучний оцет очищає організм від алкоголю і наркотиків
 
21-08-2011, 20:45  Медицина

Яблучний оцет очищає організм від алкоголю і наркотиків

 
Про лікувальні властивості яблук відомо давно: вони знижують артеріальний тиск, допомагають попередити атеросклероз та інфаркт, сприяють очищенню кишечника, корисні при ревматизмі, хворобах нирок і печінки, при шкірних захворюваннях. І це далеко не всі переваги.

Яблучний оцет очищає організм від алкоголю і наркотиків



Всі медики сходяться на думці, що цілющою силою володіють не тільки яблука, але і оцет, який так популярний зараз у народі. Виявляється, за допомогою яблучного оцту можна очистити організм від наркотиків та алкоголю, запобігти розвитку небезпечних захворювань і скинути зайву вагу, пише газета "Московський комсомолець".



На думку фахівців, для зниження ваги достатньо щодня вживати одну чайну ложку яблучного оцту, розмішану в склянці води. Випивати його краще за 30 хвилин до їди. Проте їм не варто зловживати, тому що тривале застосування може обернутися неприємностями з травною системою. Особливо це стосується тих, у кого підвищена кислотність шлункового соку або є захворювання нирок. Перш ніж починати процедуру схуднення за допомогою оцту, треба обов'язково проконсультуватися з лікарем.



"Яблучним оцтом можна лікувати все. Справа в тому, що при бродінні яблука виділяють більше 20 основних елементів, без яких наше життя неможливе: клітковина, ферменти, пектини, вітаміни, амінокислоти. Але найголовніший компонент - бета-каротин. Він вбиває вільні радикали , рятує від різних захворювань, в тому числі від онкологічних ", - заявляє доктор медичних наук Іван Неумивакин.



За словами доктора медичних наук, професора кафедри нелікарських методів лікування ММА ім.Сеченова Сергія Турищева, яблучний оцет активно стимулює імунну систему, є відмінним профілактичним засобом при серцево-судинних захворюваннях. "Він містить найцінніший провітамін А - один з найсильніших антиоксидантів. Прийом яблучного оцту перешкоджає передчасному старінню, розвитку раку й діабету другого типу", - заявив фахівець. Наукові дослідження підтвердили, що споживання зелених яблук і яблучного оцту допомагає уповільнити швидкість підвищення цукру в крові, яка виникає після вживання в їжу продуктів, багатих вуглеводами, зазначив С. Туріщев.



Яблучний оцет можна приготувати в домашніх умовах або придбати в магазині. При покупці варто звернути увагу на те, що крепкість натурального яблучного оцту становить 4-5%, а синтетичного - 9%. На етикетці має бути напис: "Склад: яблучний оцет" (на синтетичному написано: "Склад: оцтова кислота 9%, ароматизатор, барвник"). Варто взяти на замітку, що промисловий яблучний оцет має значно більшу кислотність, ніж домашній, тому його потрібно розбавляти водою у більших пропорціях, ніж вказано в рецептах з домашнім натуральним оцтом.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!