Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Лікарі: від інсульту захистять судоку і шахи
 
28-10-2011, 19:56  Медицина

Лікарі: від інсульту захистять судоку і шахи

 
Щорічно в Україні люди переносять більше 100 тисяч інсультів, і тільки 20% пацієнтів після цього повертаються до нормальної життєдіяльності.

'Лікарі:



Проблеми профілактики та лікування страшної недуги обговорили сьогодні, 28 жовтня, в ході круглого столу в одеському Будинку культури медпрацівників в рамках Всесвітнього дня боротьби з інсультом.

За визнанням Всесвітньої організації охорони здоров'я, інсульт, або гостре порушення мозкового кровообігу, - це симптоми порушення мозкових функцій, що розвиваються раптово, які можуть призвести до смерті людини. У 2010 році в Одесі захворюваність інсультом серед дорослого населення склала 283,4 випадки на 100 тисяч осіб. При цьому в 21,6 випадку хворий залишився інвалідом. Тільки в 2010 році в Україні від інсульту померло більше 40 тисяч чоловік.

«Інсульт підступний тим, що на перших етапах його розвитку людина може не відчувати жодних больових відчуттів. Німіють рука, щока, злегка змінюється мова, іноді з'являється запаморочення або помутніння зору. Але ні сам хворий, ні його рідні не підозрюють, що відбувається мозкова катастрофа », - розповідає завідуюча нейросудинним відділенням Міської клінічної лікарні № 1, заслужений лікар України Інна Торбинська.

«Незважаючи ні на що у нас хороша медицина. З числа хворих інсультом нам вдається врятувати більше 60% хворих, - говорить лікар. - Так, частина з них на все життя залишається інвалідами, але іншим все ж вдається відновити втрачені функції ».

Втім, лікування інсульту - річ дуже дорога: курс лікування в МКЛ № 1 коштує близько 5 тисяч гривень. Так що хворобу краще постаратися попередити, ніж лікувати.

Фахівці стверджують, що в Україні, в зоні ризику цієї хвороби знаходяться близько 11,5 мільйона осіб.

«Головним фактором розвитку інсульту є артеріальна гіпертензія, гіпертонічна хвороба. Але, на жаль, далеко не багато людей знають рівень свого артеріального тиску, вони навіть не підозрюють про можливу небезпеку », - зазначає Інна Торбинська.

Помічено, що інсульт рідше трапляється в тих, у кого кількість вітаміну С в харчуванні відповідає нормі. Цей вітамін захищає артерії, знижує кров'яний тиск, а також кількість холестерину в крові.

Крім того, у багато разів знизити ризик захворювання інсультом допомагає дієта з обмеженням солі та жирів, а також розумова гімнастика - корисні читання, розгадування кросвордів, ребусів, судоку, гра в шахи.

Правильне харчування, увага до свого здоров'я та активний спосіб життя - ось найкращі засоби профілактики інсульту, вважають лікарі.
Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!