Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чим чистіше зуби, тим здоровіше серце!!!
 
1-11-2010, 01:11  Наука

Чим чистіше зуби, тим здоровіше серце!!!

 
Погано прочищених зуби збільшують ризик серцево-судинних захворювань, стверджують шотландські вчені. Інформацію про це опублікував British Medical Journal.

'Чим

Для того щоб підтвердилися висловлювані раніше припущення про зв'язок захворювань ясен і серця в Шотландії протягом восьми років проводилося дослідження за участю більше 11 тисяч дорослих чоловіків і жінок. Дослідники намагалися зрозуміти, чи дійсно поганий стан рота безпосередньо викликає серцеві проблеми, чи це лише питання несуттєвого збільшення такої небезпеки.

'Чим

При формулюванні висновків були враховані і зіставлені наступні фактори: куріння, вага, фізичні навантаження, приналежність до того чи іншого соціального класу, поширеність серцево-судинних захворювань в сім'ях випробовуваних, тиск, склад крові, регулярність чищення зубів і відвідування стоматолога.

'Чим

У результаті аналізу зібраних даних фахівці прийшли до висновку: ті, хто чистить зуби менше, ніж два рази на день, на 70% збільшували вірогідність розвитку у них серцевих захворювань. Професор Річард Ватт з Університетського коледжу Лондона, що керував дослідженням, говорить, що висновки не є остаточними і, що потрібно проводити подальшу роботу з виявлення зв'язків між звичками людей, що стосуються оральної гігієни і серцево-судинними захворюваннями для того, щоб зрозуміти, чи є цей зв'язок «насправді причиною або лише ознакою наявності ризику».


'Чим

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!