Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Десятка самих агресивних загарбників світу. №6. Змієголов.
 
25-02-2010, 13:25  Суспільство

Десятка самих агресивних загарбників світу. №6. Змієголов.

 
Десятка самих агресивних загарбників світу.


Рано чи пізно нам доведеться миритися з тим, що сьогодні неможливо відчути навіть у самому страшному сні. Але смиренність це ще і шлях до перемоги. Тому продовжимо знайомство з таємними ворогами, які сплять і бачать себе у вашому ліжку, підвалі і водопроводі. Отже, на чому ми зупинилися? Ах так, на рибі ...

№6. Змієголов.


Десятка самих агресивних загарбників світу. №6. Змієголов.

Ця незвичайна риба з поганим оскалом вміє дихати повітрям і повзати по суші з озера в озеро, головне, щоб дорога тривала не більше 5 діб. Змієголов може жити навіть у помийному відрі або пересоленому лимані. Рибі-амфібії метрової довжини ніхто і ніде не страшний. Змій, щук і судаків змієголов вбиває одним укусом, цілими днями полюючи із засідки на все живе, що є у водоймі. Уродженець Далекого Сходу, змієголов видався людям смачним, і вони мали необережність розселити хижака по ставкам різних країн - так змієголов почав тріумфальний шлях до світового панування. У США і Європі неодноразово труїли цілі озера, аби позбутися зубастої пошесті.
0


Довідка.

Поширення:
Десятка самих агресивних загарбників світу. №6. Змієголов.


Представник далекосхідної фауни, на початку 1960-х років було завезено менше ста особин змієголова з Московського зоопарку в рибгосп "Калган-Чирчик" (нині "Баликчі"), де вони швидко розмножувались, потрапили в Сирдар'ю, разом з розселенням ставкових коропових риб розселилися по рівнинним водойм басейнів всіх річок Узбекистану.

Біологія:
Десятка самих агресивних загарбників світу. №6. Змієголов.


Крупна риба завдовжки до 1 м і навіть більше, масою до 10 кг і більше. Тримається сильно зарослих ділянок водойм на мілководдях.

Легко переносить дефіцит кисню, може жити практично в нежилих водоймах. У нього рясно виділяється слиз, що покриває тіло і є спеціальні наджаброві органи для дихання атмосферним повітрям. Тобто змієголову необхідно дихання атмосферним повітрям, якщо доступ атмосферного повітря буде припинено для змієголова, то він гине навіть у свіжій воді. Легко переносить високу мінералізацію. У осушених водоймах він заривається у вириту їм камеру в мулі глибиною до 60 см і змащену слизом і знаходиться там до наступного сезону. Може жити без води до 5 діб. Легко переповзає між водоймами на досить значні відстані.
Статевої зрілості досягає в 2-однорічному віці при довжині тіла 30-35 см. Нерест у червні-липні при температурі води 20-26 ° C. Плодючість 20-120 тисяч ікринок. Будує гніздо діаметром до 1 м з рослин. Ікринки мають жирову краплю, тому злегка спливають і розвиваються в товщі води. Обоє батьків охороняють гніздо, плавниками створюючи струм води для нормальної аерації розвитку ікринок. Охороняють і личинок, мальків.
0


Хижак – влаштовує засідки, харчується рибою, іншими водними тваринами.

Статус та значення:

Промисловий вид. Потенційно перспективна риба для ставкового розведення.
Десятка самих агресивних загарбників світу. №6. Змієголов.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!