Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Чи позначиться повінь 2010 року на безпеці експлуатації атомних електростанцій?
 
25-02-2010, 13:45  Суспільство

Чи позначиться повінь 2010 року на безпеці експлуатації атомних електростанцій?

 
Чи позначиться повінь 2010 року на безпеці експлуатації атомних електростанцій?



РНБОУ: В Україні повінь може спричинити надзвичайну ситуацію державного рівня.

Аналіз оперативної інформації свідчить про можливості розвитку надзвичайної ситуації державного рівня в результаті різкого коливання температури повітря, яке спостерігається останнім часом. Про це повідомляє прес-служба апарату Ради нацбезпеки і оборони України (РНБОУ) за результатами робочої наради про стан готовності органів виконавчої влади до ліквідації наслідків пропуску льодоходу, повені та паводків у 2010 р., що відбулося 23 лютого під головуванням секретаря РНБОУ Раїси Богатирьової.

Через значні запаси снігу і неглибокого промерзання ґрунту вирішальним фактором висоти повені цього року буде інтенсивність наростання тепла і кількість опадів у період сніготанення.

На сьогодні, актуальність загроз швидкого і сильного весняної повені підтверджується прикладами підтоплення місцевими талими водами на півдні країни.
Чи позначиться повінь 2010 року на безпеці експлуатації атомних електростанцій?


Стурбованість учасників наради викликала інформація про тенденції до падіння рівня кисню в Київському водосховищі, який загрожує не тільки збереження рибних запасів, але й водопостачання Києва.

Разом з тим, за попередніми оцінками фахівців, навіть можлива серйозна повінь 2010 р. в Україні не повинна позначитися на безпеці експлуатації атомних електростанцій. Експерти Мінпаливенерго та МНС не прогнозують під час повені розширення географії радіоактивного забруднення і серйозного переміщення забрудненого мулу річок Прип'яті і Дніпра завдяки захисту правобережної захисної греблі найбільш забруднених ділянок заплави в Чорнобильській зоні.
'Чи
Чи позначиться повінь 2010 року на безпеці експлуатації атомних електростанцій?
(фото з isaidmeow.blogspot.com)


За інформацією МНС, у більшості регіонів не виконані в повному обсязі заходів Плану дій центральних і місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з підготовки і пропуску льодоходу, повені та паводків у 2010 р.

Низький рівень виконання заходів Плану відзначається у Вінницькій, Закарпатській, Рівненській областях - виконана тільки половина пунктів Плану.

На нараді в РНБОУ було вирішено терміново підготувати план заходів з мінімізації можливих негативних наслідків льодоходу, повені та паводків у 2010 році і направити напрацьовані пропозиції Президенту України та уряду.

За матеріалами РБК-Україна.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!