Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Десятка самих агресивних загарбників світу. №10. Товстолобик.
 
28-02-2010, 13:28  Суспільство

Десятка самих агресивних загарбників світу. №10. Товстолобик.

 
'Десятка


Десятка самих агресивних загарбників світу.

№10. Товстолобик.

Рекордний товстолобик вагою 71 кг 500гр (!) спійманий 19 квітня 2007 старшим єгерем бази Валерієм Зеленцовим.

Монстр клюнув поруч з білим бакеном біля Парашкіної протоки, виведеної поруч з Сазановим островом на виході Полданилівки! Боротьба тривала 4.5 години, рибалці в цей час привозили обід!
'Десятка


Цього костистого мешканця наших ставків і рибних прилавків на Заході звуть азіатським коропом. Товстолоб може виростати до гігантських розмірів, але лише за рахунок повного спустошення екосистем. Колись цих риб завезли в США для «прополки» ставків на рибних фермах. Через повінь товстолобик потрапив в басейн Міссісіпі і тепер підбирається до Великих озер. Він не тільки залишає місцеві види риб без корму, а й небезпечний для рибалок. Товстолобик полохливий і звук човнового мотора змушує його вистрибувати з води на солідну висоту, буквально атакуючи катери і їхніх пасажирів. На Середньому Заході важко знайти рибалку, чия шлюпка хоч одного разу не була перекинута «летючим коропом».
'Десятка


В Америці товстолобиків не їдять, хіба що пінгвінів в зоопарку годують, зате на історичній батьківщині цих риб вважають делікатесним і дефіцитним товаром. Тому американці намагаються позбавитися від загарбників, відловлюючи їх і видворяючи в «свій» Китай.

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!