Меню навігації
Календар новин
Популярні статті
Архів новин
Наше опитування
•  » » Україна переходить на літній час.
 
26-03-2010, 16:42  Суспільство

Україна переходить на літній час.

 
Україна переходить на літній час.

'Україна


Українці перейдуть на літній час у ніч з суботи, 27 березня, на неділю, 28 березня перевівши стрілки годинників на годину вперед.

Годинникову стрілку на території України переведуть 28 березня 2010 року на одну годину вперед в 3 години ночі за київським часом. Літній час вводиться згідно з постановою Кабінету міністрів № 509 від 13 травня 1996 року.

У країнах північної півкулі літній час використовують в країнах Європи, США, Канаді, на всій території Росії. У південній півкулі літній час використовується в Парагваї, Бразилії, Австралії, Новій Зеландії, Аргентині, Чилі.

Японія, Індія, Китай,Сінгапур, а також республіки колишнього СРСР: Узбекистан, Туркменістан, Таджикистан, Грузія, Киргизстан, Казахстан, відмовилися від запровадження літнього часу.

Першою перехід на літній час здійснила Великобританія у 1908 році. СРСР перейшов вперше на літній час в 1917 році, з нову відновлено переведення на літній час було пізніше – з 1981 року.

В даний час 76 країн використовують, в різних варіантах, літній час (не в усіх регіонах він застосований в 10 країнах), і взагалі не застосовують в 128 країнах .

Информация
 
Посетители, находящиеся в группе Гости, не могут оставлять комментарии к данной публикации.
Новини партнерів
Випадковий Анекдот
Відеоблок
•   2009-2014 © Zhitomir City News При копіюванні матеріалів нашого сайту 2012. гіперпосилання на Zhitomir City News. Обов'язкове!